Merhabalar...
32. haftadayım. Zor gecen bir hamileliğim var. Eşimden kaynaklanan bir sorunum yok cok şukur ama hamileliğin kendisi beni bitirdi resmen. Bitmeyen mide bulantıları, mide yanmaları, şişen bacak, artan varis derken kendimi 80 yaşında hissediyorum. Yaşadığım ilde doktor var 'insan olabilmiş doktor' yok. sol bacağım şişiyor ağrıyor baldırdan damar tıkanıklığı belirtileri bunlar diyorum gidiyorum uzmana hamileiktendir deyip yuzume bile bakmıyor. Gozume perde inmiş gibi oluyor yani buğulu goruyorum hamileliktendir deyip yolluyorlar bakmıyorlar bile. Yani hic bir soru işaretim cevaplanmıyor ve surekli kaygı icinde yaşıyorum. bazen icimdeki cocuğu duşmanım gibi goruyorum hep onun yuzunden diye sonra vicdandan oluyorum oysa cocuğu isteye bile yaptım... Doğumun nerde olacağı belli değil zaten berbat bir ozel hastane ve yine berbat bi devlet hastanesi dışında alternatifim yok. cevre illerde cok iyi proflar var ama eşimin bahanesi 'arabamız yok'... bu sorunlarıma bir de eş dost akraba sıkıntısı ekleniyor deliriyorum. En basiti gıda zehirlenmesi yaşadım kusmaktan ayakta duramıyorum akşam 10 da beni ziyarete gorumcem geliyor cay icermişiz birlikte... şehir dışından başka gorumcem gelir onları yemeğe davet ederim diğer gorumcem ve eltim de gelmek ister cağırmasam kuserler evde enik cucuk 20 kişi oluruz... yemekti bulaşıktı turlu dert... yıllarca yalnız yaşadiğim icin bana ağır geliyor kalabalık vs bir de hamilelik olunca deliriyorum haliyle. İnanın bazen tuvalete gidip biraz oturuyorum yalnız kalmak icin.
Şimdiden lohusayken kimin geleceği planlanmış mesela. Ben gelirim ben meraktan olurum gormezsem vs. Bense pinpirikliyim bebeği biri eğilip opse sinirlenirim. Bu da dert oldu icime.
Eşim deseniz gariban ben perişan oluyorum diye yemekte yardım edeyim cayda yardım edeyim dur temizliği yapayım arada kaldı. Defalarca ailesini uyarmasına rağmen onunu alamadık bu gidip gelmelerin. Israrla şu an rahatsız uyumak istiyor demesine rağmen geliyorlar. Normalde gergin dediğim dedik biriyimdir. Ama bunlara laf soz geciremedim ben.

şimdi başka bi onerisi olan var mı? nasıl uzak tutarım akrabaları...

Bu arada belirteyim asla kotu insanlar değiller sadece duşuncesizler... Bir de gelenekci tipler bense tam aksi gelenek umrumda değildir. biraz catışmalar oluyor....