Merhaba arkadaşlar. Surekli kafamı kurcalayan bir durum var. Sizinle paylaşmak istedim. 5 yıldır oğretmenim. Su zamana kadar doğru durust bir birikimim olmadı. Cunku surekli aileme yardım etmek zorunda kaldım. Babam calışmıyor. Aldığım maaşın bir kısmını onlara gondermek zorunda kalıyorum. Daha once 17 bin kadar bir birikimim vardı fakat erkek kardeşim evlenince aileme gondermek zorunda kaldım. Suan sadece 8 bin birikimim var. İlerde evlenme durumu olur diye birikim yapmak istiyorum bu arada. Kız kardeşlerime erkek kardeşlerime bile yardım ediyorum yeri geliyor. Bi kız kardeşimin maddi durumu cok kotuydu bi ara birikimimin 2bin kadarını birden gondermistim. Tabi ufak tefek verdiklerimi saymıyorum bile. Aileden birinin paraya ihtiyacı olsa hemen herkes gozunu bana dikiyor. Abimler ev alacaktı bunun icin bile bana bize kredi cekersin biz sana oderiz dediler. Yeri geldiğinde de sen bize ne yaptın ki diyorlar ustune. Babam gecenlerde kredi cekmemi istedi( bu arada ben universiteyi bitirene kadar babam bizimle ilgilenmedi, cocukluğumuzda yanımızda değildi, başka kadınla evliydi. Kendi cabamla okudum bu gunlere geldim) ben cekmek istemediğim icin kalkıp senin ne kadar maaş aldığını bile sormuyorum sana dedi, ve cektirmişti zorla ki o parayı da is ayağına cektirmişti onu da kaybetti gitti. Hep bu şekilde benden biseyler koparma peşindeler. Hayır da diyemiyorum yapmayınca da kendimi cok kotu hissediyorum eninde sonunda yapıyorum mutlaka. Ne yapacağım boyle. Kendi hayatım da var. İlerde evlenme durumu olursa ailem baştan sen kendi masraflarını karşılcaksın dedi. Karsılarım da ellerini ustumden cekmiyorlar bıktım artık. Ne yapacağım boyle ?