Merhaba hatunlar
Benim 21 aylık, biraz değişik bir oğlum var. Bu biraz değişik yorumu da oğlum icin koyabildigim teşhisin en yumuşak hali. Damarlarından annelik fışkıran kadınlar icin şimdiden belirteyim, elbette oğlumu cok seviyorum.
İnanılmaz hareketli, evi dağıtmayı pek seven, nerede tehlikeli hareket varsa yapan, tum eşyaları fırlatan, kafa atıp ısıran bir bebek. Neyse ki son gunlerde biraz daha evcillesti. Kafa atma kuvveti dudak patlatmiyor şu gunlerde. Parkeyi değil de halıyı isabet alıyor bir de.
Genetik gecişler yuzunden boyle olmuş olabilir tabi. Kendimden meydana gelmiş bir canlıdan cok normal olmasını beklemiyorum ancak ben cok yoruldum. Gercekten yoruldum. Bir ara ses tonuma hakim olamiyordum. Neyse ki kendimi zor da olsa duzelttim. Şiddet gormedi ne benden ne babasından. Ancak neden bu kadar şiddete meyilli inanın anlamıyorum.
Yemek yapamıyorum. Ev zaten kalk gidelim diyor. Hicbir şeyi tam manasıyla yapamıyorum. Dun farkında olmadan " Allah'ım su anda olmek istiyorum lutfen" diye dua ederken buldum kendimi. Şimdi bunu okuyup "sikrit cicigin vir. Hic cicigi ilmiyinlir nipsin" diye nasihat vermeye kalkacak arkadaşlar, lutfen rica ediyorum bana daha gercekci cozumler sunun.
Ne bileyim nasıl yetisiyorsunuz işlere mesela. Nasıl sabrediyorsunuz evin b.k gibi haline. Saclarım yağdan parlayana dek duş alacak vaktim bile olmuyor. Hanı kişisel bakım hak getire.
Yaptığım şey her neyse daha iyisini yapabileceğimi duşunup, bu hususta kendimi hirpaliyorum. Bunu deyince kafanizda mukemmeliyetci bir şahıs canlanmasın. Cunku benim mukemmeliyetci yapım tembellik duvarına tosluyor. Duşuncede kalıyor, eyleme donusemiyor.
Sizden ricam, anlattığım ozelliklere sahip bir bebekle yasamsal faaliyetleri nasıl yerine getirebilir, nasıl insana benzeyen bir tipe sahip olurum suallerine yanıt almak. Beynim durduysa benim cunku. Ne yapayım daha erken mı kalkayim, ne bileyim hava ile mı besleneyim. Gercekten koşeye sıkışmış hissediyorum kendimi.
Bu arada telefondan yazıyorum hatalar affola. En dipten not: oğluma otistik nedir bilmeden otistik mı bu diyen de oldu, hiperaktif kesin bu diye totosundan teşhis koyan da. Oğlum her oyundan cabuk sıkılan ve surekli yeni şeyler isteyen bir cocuk. Canım sikilmasaymis o zaman ic sesiyle kafa atıyor işte sağa sola. Aynı anası.
Şimdiden her turlu oneriniz icin teşekkurler.
Hicbir şeye yetişemiyorum.
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Hicbir şeye yetişemiyorum.