Artık cok yoruldum surekli giyeceğim şeyleri onceden hazırlamaktan. Bir tişort bir pantolon giyip dışarı cıktığım gunleri ozluyorum.
Cok ayrıntıya girmeden anlatayım.
Ne cok kapalı, ne de acık giyiniyorum. Sacım kapalı. Ve tum giyimimi başımın kapalı olmasına uydurmaktan yoruldum.
Basit basit giyinip cıkamamaktan yoruldum. Aynı zamanda calışıyorum meslek sahibiyim.
Basit giyinmekten kastım, belli bir emek ve vaktin harcamadan sadece giyinip evden cıkmak istiyorum.
Eskisi gibi rengarenk şıkır şıkır giyinmek istiyorum. Giyim tarzımdan dolayı kısıtladığım veya katılmakta rahat edemediğim ama yapmak istediğim şeyleri yapmak istiyorum. Belki de bunları duşunmemin asıl sebebi zamanın verdiği yorgunluk.
Kısıtlama diyorum cunku maalesef bu giyim tarzım bazı şeylere engel oluyor bunu ben yaşayan biri olarak kabul ediyor, ve goruyorum. Yıllar once yarım bıraktığım dans kursuna geri donmek istiyorum mesela.
Hic denemediğim spor dallarına başlamak istiyorum. Bekarken cok fazla sosyal surekli farklı kurslara giden ve hic yerinde durmayan biriydim ve şu an tam tersi bir hayat yaşıyorum. Tabi cocuğumun olması, kendime vakit ayıramama sebeplerimin başında geliyor ama bazı şeylerden yoruldum galiba.
Giyim kuşamının belirli bir kalıba, belirli bir topluluğa atfedilmesinden de yoruldum. İnsanların sadece başım ortulu olduğu icin “ aslında ben senin boyle duşunduğunu bilmiyordum” dediğinde, neden diye sorduğumda “başın kapalı olduğu icin.” demeleri artık canımı sıkmaya başladı. Hatta en cok canımı sıkan sebep bu. Sadece dış gorunuşumle yargılanmak, bir kefeye konulmak da yordu beni. Herşey ust uste ve kafam cok karışık.
Bu arada eşim bu konuda bana destek her zaman ne istiyorsan onu giy, onu yap benim icin problem değil diyor. Ama bilirsiniz ki aile ve cevre baskısı var. Biraz bundan cekiniyorum.
Hani şoyle coluk cocuğa karışıp, dizini kırıp evde oturan, hic bir şey yapmayan, hic bir şey oğrenmek istemeyen biri de değilim. Surekli bir yerlere gidip bir şeyler oğrenmek ya da gezmek isterim. Sanırım hayatın benim icin pratik olmamasından yoruldum. Veya hayatı kendime ben zorlaştırıyorum. Bu sac ve giyim konusunu iyice duşunmeye başladım. İlk defa bu kadar beynimi meşgul ediyor. Sizden fikirlerinizi istiyorum. Sizce ben ne istediğimi mi bilmiyorum? Kafam mı karışık? Şu an ne durumdayım ve soylediklerim anlaşılıyor mu?