Merhaba hanımlar biraz dertleşmek istedim.
10 aylık bir erkek bebeğim var. Oğluma annem ve kvalidem donuşumlu bakıyorlar. Bakımın ağırlığı annemde.
Benim annemle aşamadığım bir sorun var. Bazen kvalidemin tutumları da beni iyice anneme karşı geriyor.
Malum bebek cabuk buyuyorlar bu donemde. Kıyafetler de malum pahalı. Bebeğim icin ben de en iyisini istiyorum. Gucum yettiğince eli yuzu duzgun kıyafetler alıyorum. Fakat annem yedirip icirme konusunda kendi yesin diye cok dikkatli değil. Ben de kendisinin yemesini teşvik ediyorum fakat kendim bir şey verdiğimde muhakkak onluğunu takarım, bacaklarını da orterim mama sandalyesinde.
Hepimiz aynı apartmandayız. Sabahları annem gelip alıyor oğlanı ben işe giderken. Kıyafet de eline ne gelirse yeni eski kucuk buyuk kafasına gore alıp gidiyor. Ben canta hazırladım kac kez kendisi bir poşete o gun canı ne isterse eline ne gectiyse doldurur alır gider.
O kadar ozensiz ki daha 1 saat olmadan eline verdiği meyvelerden kac kıyafeti lekelendi.
Basen bir yere gidecek oluyoruz şunu giydireyim diyorum bakıyorum kirli. Annem elinde yıkamış oluyor bazen fakat o lekeler cıkmamış oluyor ve tekrar yıkandığında da artık temizlenmiyor.
Akşam annemlerdeydim. Uykudan uyandı oğlum altına penye pantolon giydirdim mutfağa goturup mama sandalyesine oturttum yemeğini hazırlıyorum annem eline kırmızı erik verdi ben daha onluk demeden hoop beyaz zıbını ve alt pantolonu lekelendi.
İşten gelince annem benim evimde bakmadığından onlara gidiyorum. Yedik ictik cıktık oğlanla oynadım uyuttum diyene kadar saat 11 oluyor. Camaşırını haftada 1 2 ancak atıyorum. Gormediğim bazı lekeler de kuruyup iyice yerleştiğinden cıkmıyor.
Bayram oncesi yazlık kıyafet aldım 3 gomlek 10 tişort 10 zıbın bir kac pantolon ve bir kac şort. 500 tl ye yakın para verdim en uygunlarını almama rağmen. Şimdi emin olun zıbınlardan ve ust gruptan yıkanmasına rağmen yarısı lekeli.
K.validem de cocuğun ustu lekelenmesin eli batmasın tarzında yaklaşan bir kadın.
Bir şey oluyor kvalidem "ay annem bu lekeliymiş" diyiverince sinir katsayım iyice artıyor. "Anne bebek bu kirlenecek elbet" diyorum geciştiriyorum ama ben de kendi annemin bu tutumundan cok rahatsızım. Ya gercekten annemden oğlumun kıyafetlerini saklayasım geliyor
Ben cok titiz, takıntılı biri değilim. Fakat doke saca da yiyecekse onluğu olur, olmaz mı?
K.validem cok buyuk bir onluk yapmıştı oğlana. Şimdi o onluk annemde. Genelde o baktığı icin. Diyorum anne şunu kullan, o onluk bağlayınca ağlıyormuş. Kıyafet ustune giyilen onluklerden aldım hava ısınmış terliyormuş. Boyundan onluk aldım, oğlum beyaz tenli ve teni cok hassas; boynu kızarıyormuş vs vs.
Ben de ozgur yetişsin istiyorum, kendi yesin istiyorum, her şeyi yesin istiyorum elbet. Benden cok zaten kimse oğlum icin en iyiyi isteyemez de boyle mi olmalı gercekten.