Saygıdeğer babacığım ve anneciğim.
Benim icin uzulmeyin olur mu. Ben cok iyiyim. Buradaki rahatım da iyi. 2000 (İkibin) kişilik bir koydeyim. İlceye cok yakın. Keci deresinden Kumluca gibi. Koy gayet sakin, koyun ortasından bir cay akıyor. Cayın iki tarafında kavak tarlaları ve bahceler var. Koy Arap koyuymuş. 4 tane şıh denilen bir adamlar var onlar sayesinde koyde pek olaylar olmuyormuş. Okulda 15 oğretmen varız. Bana birinci sınıfları verdiler. Cocukların bazıları Turkce biliyor, bazıları hic bilmiyor, sadece Arapca biliyor.
Okulun lojmanı yokmuş. Koyun icersinden bir ev tuttum. Bu mektubu da anca yazabildim. Eve taşınmadan once bir oğretmen arkadaşın evinde kalıyordum. Eve eşya olarak 1 tane cekyat, 1 tane masa, 4 tane sandalye, 1 kilim aldım. Birkac tane eksikliklerim var, onları da ilerde yavaş yavaş tamamlarım.
Babacığım aylığımı aldım ama hemen para gonderemedim. 6 milyon lira gonderiyorum. 1 milyon lirasını harclık yaparsın. Televizyonda haberlerde soyluyorlar, oğretmenleri de olduruyorlar. Siz benim icin dua edin ben de biraz dikkatli olurum Allahın izniyle hicbir şey olmaz inşallah. Kecideresine telefon edin diye Ankara'ya telefon etmiştim. Belki haber almışsınızdır. Bundan sonra da fırsat buldukca ben haber yollamaya calışırım. Benden haber alamazsanız merak etmeyin olur mu. Devamlı mektup yazamam okunur belki. Devamlı telefon da edemem. Nizamettine mektup yazamıyorum. Ona yazın kusura bakmasın. İki uc ay sonra parası bitmeye başlayınca ben size gonderirim sizde ona gonderirsiniz.
Selamlara gelince beni soran herkese selamı var. rahatı da iyiymiş, aylığını alınca bize para gonderdi deyiverin. Sizlerinde hepinize ayrı ayrı selam eder, ellerinizden operim. Haber, mektup alamazsanız merak etmeyin.
Oğlunuz Erol Ercan
MEKANIN CENNET OLSUN SEHİDİM....
Şehidimin Son Mektubu
Türkiye, Osmanlı ve Mustafa Kemal Atatürk0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kültür
- Türkiye, Osmanlı ve Mustafa Kemal Atatürk
- Şehidimin Son Mektubu