kardeşinden askere mektup kardeşten askere mektup abiye yazılan şiirler olen abiye şiir olen
Canım Ağabeyim;

Biliyor musun? Yakında ben de askere gidiyorum. Sana kıyanlarla hesaplaşmak istiyorum. Umarım isteğim gercek olur. Seni cok ozledim. Kac yıl oldu, seni unutamadım. Hep bana oğutlerin kulağımda, beraber guluştuğumuz, eğlendiğimiz anlar geliyor aklıma… Uzulsem, ağlasam, huysuzluk yapsam, mahalleden cocuklarla kavga etsem hep yanımdaydın… Yatağımın başucunda şimdi askerdeyken gonderdiğin bir fotoğrafın var. Cuzdanımda fotoğrafını taşıyorum… Ara sıra bakıp, opuyorum onu… Senin yokluğunda annem, babam cok uzgunler, ama bana belli etmemeye calışıyorlar. Sen gittikten sonra onları hic uzmedim, yokluğunu hissettirmemeye calıştım. Ben de pek belli etmiyorum ama seni cok ozluyorum. Bazen birisi gelip yanağımı opuyor gibi geliyor, uyanıyorum.

Bilirsin uzun uzun mektup yazamam. Sevdiğim kıza bile mektup yazacaktım da sen yazmıştın… O zaman “bu iyiliğimi unutma” diyordun… Canım ağabeyim, sadece seni cok sevdiğimi, ozlediğimi, unutmadığımı, senin bir an olsun aklımdan cıkmadığını bil… Sen yoksun ya, hicbir şey eskisi gibi değil, yine de “vatan sağolsun”

Seni cok seven kardeşin…