10 aylık evliyim. Duğun gunu gelen butun altın ve paraları kocamın ailesi,(abisi, annesi, babası) hic bana gostermeden kocamdan aldı. Biz senin evlenmene yardım ettik. Senin bize borcun var diyerek! Kayın validem(70 li yaşlarında) acil doktora gidicez diyerek , hatta duğun salonunda bizi bırakıp takı cantasını da alıp gittiler. Ona ilave o gun bugundur eşim her ay abisine 1500-2000 TL para veriyor. Borcumuz var diyerek. Şimdiye kadar her şeyi eşimle ben yapmış olduk. Oysa ben evlenirken butun ceyizim tam evlendim, borcum yoktu. Bize ailesinin iğnesi gecmemiş oldu. Bize verdikleri tapusuz evden başka! Kocam memur hic kendi aldığı parayla evimizi gecindireyim demez. Ben abime borc odeyeceğim, sen eve bakacaksın der! Ya da maaşını bana ver, evi ben gecindireceğim diye! Tabi ki aynı evdeyiz, benim de katkım olmalı ama surekli para muhabbeti yapar. Ve 4 katlı yerleri var. Altlı ustlu oturuyoruz. Evim var derdi. Daha evin tapusu bile yok. Kendi uzerine gecmesi icin bir miktar para odenmesi gerekiyormuş. Sadece yapı kayıt belgeleri var. Onu da evlendikten sonra oğrendim! Ben hic bir talepte bulunmama rağmen kendileri (annesi ve babası) nişanlıyken araba sozleri vardı, evlendik siz kendiniz alın dediler! Halbuki ben hicbir şey istemedim onlardan. Duğun zamanı altın icin hic zorlamadı ailem, nişan ve duğun dahil olmak uzere sadece 2 tane bilezik taktılar. Ona rağmen benim aileme gelince ziyarete giderken aldığım kucucuk bir yoğurt, tavuk derdine bile duşer kocam! Şu anda işten cıkma durumum var evlilik tazminatı alacağım. Hemen evi tamir ettirelim diyor! Ben anlamıyorum. Bu kadar talepkar olması beni kendinden soğutuyor. Yanlış mı duşunuyorum sizce? Yoksa ben her durumda eşime yardımcı oluyorum. Keza kendisi de yemek, temizlik her şeye yardım eder. Ama ailesi hala bile minik minik 5 tl, 50 tl kucuk kucuk paralar kacırma derdinde. Ailesinin gorgusuzce tavrını sevmiyorum. Kocamı ise seviyorum ama kendisiyle bunları konuşmama, anlatmama rağmen para duşkunluğunden vazgeciremiyorum. Bana ne onerirsiniz? Yoksa cıkmaz bir yola doğru itiyor beni halbuki kendi hic farkında bile değil! Sanki ortada bir sorun yokmuş gibi davranıyor. Şu anda ayrılırsam daha da evlenmeyi duşunmuyorum zaten. Fikir sunarsanız sevinirim. Cok mu kafamda kuruyorum sizce? Ne yapmalıyım?