Windows kullanıcısıyım fakat Linux'a gecmek istiyorum, ne ozellikleri var?
Evet bayağı ozellikleri var, yazılımsal olarak; daha basit ve guzel ara yuzu olan Linux dağıtımları vardır. Linux yazılım icin en iyi işletim sistemidir. Terminalde, Windows'a gore daha cok ozellik vardır.
Yazılımsal ozellikleri az fakat donanımsal ozellikler daha iyidir, donanımsal olarak; 2 GB RAM yeterlidir cunku arayuzu sadedir ve hizmetler yok denilecek kadar azdır bu yuzden masaustunde cok az RAM tuketir. Ornek olarak, Lubuntu 300 MB, Kubuntu 500 MB gibi az RAM tuketirler ve bu oyun performansınızı cok etkiler yani daha cok FPS alırsınız. İşlemciniz ve ekran kartınız asla zorlanmaz bu yuzden mavi ekran olasılığınız cok azdır.
Ben Linux'a gecmek istiyorum fakat nasıl gececeğimi bilmiyorum.
Test etme şansınız vardır cunku USB'den start Linux dediğinizde yukleme yapmadan arayuzu gorebilirsiniz ve yuklemeyi deneme de yapabilirsiniz. Yanında Memtest86'da var.
Linux ile Windows, Dual Boot yapılabilir mi?
Evet yapılabilir, hem de cok kolay.
Tarayıcı nasıl yukleyebilirim?
Yanında Firefox geliyor oradan Chrome, Opera ve benzeri tarayıcılar indirebilirsiniz.
Linux'ta oyun oynayabilir miyim?
Evet fakat oyun yapımcıları Linux'a oyun yapmıyorlar. Minecraft gibi oyunları oynayabilirsiniz, diğer oyunları Wine ile oynayabilirsiniz.
Evet bu konu daha başlangıc diğer Linux dağıtımlarını da sırayla inceleyeceğiz. Sorularınız olursa etiketlemeniz yeterli, ben Linux Mint kendinize iyi bakın hoşca kalın.