Merhaba arkadaşlar,
Yıllar once nişanlandık cok zor sureclerin uzerinden uc bucuk yıl gecti ve duğune bir ay gibi bir sure kaldı.
Bu surecte ablamın duğunu de oldu. Eskiler bilir zorlu bir surecti bu da.
Şimdi duğun zamanı.. bulunduğumuz şehirde kız almaya konvoy ile gelinir ve oradan duğun salonuna hep birlikte gidilir.
Annem daha oncesinde kayınvalideme konvoy istemiyorum kalbim dayanmıyor demişti. Trafik vs de sıkışıyor gibi sebepler soylese de geri kalmışlık ve acı olarak goruyor.
Bugun annem nişanlıma soyledi o da ama yapacaktık dedi heyecanla. Arkadaşları ile oyle planlamışlar. Yine de anne sen uzulme bi bakalım dedi.
Ailesi ile konuşmuş ve biraz sert gecmiş konuşma sanki sen kız tarafını tutup bize dikleşiyorsun gibilerinden olmuş konuşma.
Cunku biliyorum annem kayınvalideme soylediğinde kayınvalidem direk kulak ardı etti.
Bana kalırsa her ikisi de olur. Hatta kız cıkarma olsun istiyorum ama anneme dediğinde geri kalmış olarak yaftaladığı icin tekrar soylemedim.
Ablamınkinde de istemedi ama obur taraf aşırı gelenekci olduğu icin yaptılar.
Şimdi gelecek hafta davetiye vs faslı olacak o zaman nasıl yaklaşmalıyız iki taraf birbirinden farklı duşunuyor ve arada biz kalacağız.
Nasıl bir orta yol bulunabilir?
Evimizin olduğu yer kucuk bir mahalle acaba davetiyeye yazmasa kucuk bir grup mu gelip alsa diyeceğim annem direk duğun salonunda buluşalım diyor. Yaşadığımız şehirde cok olan bir sey değil ama bu.
Bir yol gosterin.
Duğun konvoyu
Kadınca0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Duğun konvoyu