Oncelikle diyebilirsiniz ki madem bu kadar zorlanacaktın, mantığını kavrayamadın o zaman neden gectin Windows'tan? Bunu acıklayamam ama Windows dışında bir işletim sistemi gerekiyordu. Sadece bunu soyleyebilirim.
Oncelikle ekran kartı surucumu yuklemek istiyorum fakat yapamadım. İkinci olaraksa yuklemek istediğim oyun var. Adı Multi Theft Auto. Duymuşsunuzdur belki ya da bileniniz vardır belki. Oyun GTA San Andreas uzerine kuruluyor. Online oynanıyor. SAMP değil bu arada. O farklı bir oyun. Her neyse işte, Multi Theft Auto oyununu yuklemek istiyorum ama dediğim gibi bu oyunun da yuklenmesi icin oncellikle GTA San Andreas'ın kurulu olması gerekiyor. Ben hangi yontemleri denedim ve yarı yarıya başarısız oldum? Okurken sıkılmayın diye anlam butunluğu olsa da yeni bir paragrafa gececeğim. Sayın yetkililerim lutfen duzenlemeyiniz.
Kendi cabamla birtakıma araştırma yaptım. Lubuntu Software Center uzerinden ''Winetricks'' adlı bir uygulama yukledim. İşte araştırdığım kadarıyla .exe dosyalarını Linux'ta acmaya yarıyormuş. Sonrasındaysa GTA San Andreas oyununu torrent ile indirdim.
Bir onceki konumda da torrent nasıl yuklenir diye sormuştum ve hatta korsan oyun yuklemeyeceğim yazmıştım. Celişki gibi gorunse de acıklayabilirim. Bende bu oyunun hem fiziksel hem de dijital versiyonu vardı. Fiziksel versiyonu yıllar icerisinde cizildiğinden artık yukleyemiyorum ama koleksiyon olarak duruyor. Dijital versiyonunu ise yanlış hatırlamıyorsam ucretsiz dağıtıldığında almıştım fakat o hesabın şifresini unuttum ve bulamıyorum. Yani demem o ki mecburiyetten korsan olarak indiriyorum ancak oyunu oncesinde satın almıştım. Umarım bu, konunun kilitlenmesine sebep olmaz. Fiziksel versiyonunu annem temizlik yaparken başka yere koymuş ama kanıt istenirse bulup resim atabilirim gerekirse.
Konuya donersek, GTA San Andreas'ı torrent olarak indirdim ve Winetricks ile yukledim. Yuklerken herhangi bir sorunla karşılaşmadım ancak oyuna girip ''yeni oyun başlat'' dediğimde sıkıntı başladı. İlk denememde yukleme ekranında altta cubuk doluyor ya hani işte orası belli bir yerde dondu ve oyun acılmadı. Bende oyundan cıkıp tekrar girdim ve bu sefer acıldı ama bu seferde oyun ekranın her yerinde cizgiler vardı. Sanki yerin altındayız arabalar felan her şey cizgi cizgi. Bisiklete felan biniliyor ama goruntude hatalar mevcut dolayısıyla oynanmıyor. Neyse, birkac defa cık gir yaptım fakat kimi zaman girmiyor girdiği zamansa o dediğim sorun oluşuyor.
Sonrasında, bu sorunu umursayıp GTA San Andreas'ın uzerine kurulan dediğim Multi Theft Auto'yu yukledim. Oyunun resmi sitesinde iki tane indirme seceneği mevcut. Birisi XP/Vista icin diğeri ise Windows 7 ve sonrası icin. Windows 7 olan calışmadı XP/Vista yukleyin hatası verdi. Bu sanırım Lubuntu ile ilgili bir şey. XP/Vista olanını indirdim, bunda da kurulumda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Fakat oyuna girmeye calıştığımda hata verdi. Eğer isterseniz nasıl bir hata verdiğini size atarım ancak benim tahminim GTA San Andreas hatalı olduğu icin MTA (Multi Theft Auto) da acılmıyor cunku onun uzerine yazılan bir oyun.
Cok uzadı biliyorum, sonuc olarak benim varsayımlar şunlar:
1- Bu oyunlar Linux desteklediği olmadığı icin başka bir şekilde oyunu yuklemem gerekiyor. Belki de hic oynanmıyor.
2- Ekran kartı surucusunu kurmadığım icin o grafiksel hata ile karşılaştım. Lubuntu otomatik olarak kuruyor mu surucuyu bilmiyorum bu arada.
3- Oyunu indirdiğim sitenin GTA oyunu hatalı. Başka bir siteden indirmem gerekiyor.
Bunun haricinde bir sebepten kaynaklandığını duşunuyorsanız lutfen belirtiniz. Şimdi oncelikle ben ekran kartı surucusunu doğru bir şekilde yuklemeyi planlıyorum ilk adım olarak cunku oyundan bağımsız olarak her zaman lazım bir şey. İkinci olarak oyunu başka bir siteden indirmeyi deneyeceğim. Eğer bu da olmazsa top sizde sevgili arkadaşlarım. Bana bu konuda yardım etmenizi ve sorunumu cozmenizi istiyorum.
Yani şu anda ekran kartı surucumu nasıl yukleyebilirim?
Sistem ozelliklerim:
Pentium Dual Core E6500
HD 4550
2 GB DDR3 RAM