Kızlar pazartesi evi tuttum.salı elektrik suyu actırdım.Tam cinsel taciz demeyelim ama sozel olarak ev sahibi ve oğlunun cirkin davranışlarına maruz kaldım.ev sahibi ile suyu actıracağız, sıra bekliyoruz.bana sorduğu soru şu'evine gelen giden cok olur mu' diyor
ertesi gun eşya taşıyoruz, ille cay icelim yoruldun diyor.hayır diyorum.komşuyuz diyor.evde bayan yok
evde kırık dokuk eşyaar var.camaşır makinamı sana verebilirim diyor.70 liramı aldı montaj icin.dun aradılar kurduk dediler makinayı.bir boş calıştırın diyorum yok ille camaşır atacağız.ertesi gun, evin anahtarını istiyorum, ev sahibinin oğlu camaşırlarımı alabilir miyim diyor.camaşır makinesine ic camaşırlarını atmış.ben veriyim diyorum.ben ic camaşırlarımı attım deyince bende contalar yanıyor.babasını emlakcıyı vs vs arıyorum.1720 lira para verdim, makina kurma parası ile.500 depozit+650 kira+500 komisyon+70 makina kurma
inanın bunları gozum gormedi.once cozebiir miyim dedim ama yok ben bu evden taşınıcam dedim.ev sahibi kontratı mahkemeye veririm, avukat parasına kadar alırım dedi.gercekten de oyleymiş.once elektrik su doğalgazı kapadım.sonra notere gittim.ihtar cekmek icin, harcı cok yuksek, istersen cekeriz, toplan yıllık kira uzerinden harc alınır dedi...ev boşaltmak icin evin akarı kokarı var mı diye tsbit ettirmek geerek dedi.sonra bir avukatı aradım.ic camaşır olayını anlattım.bu bir cinsel taciz dedi.paranın bir kısmını alabiliyorsan al dedi, kısa mesajla evden cıkış sebebini anlat, bunun haklı fesih olduğunu, verdiğin ucretleri iste ve aksi halde hukuki yollara başvurucam de dedi.anahtarı verirken de tutanak tut dedi.
kızlar evde kırık eşyalar cok, uzerime kalmasından korktum.cunku karşımdailer cirkeflerdi.bir an once anahtarı ev sahibine veriyim.param gitsin yeter ki bu pislik insanlardan kurtulayım.zaten her halukarda emlak komisyonu yanıyormuş, kira da yansın ama deposit hakkımdı vermedi.
akşam kocam cocuğumuzu almaya geldi, ne bu halin dedi, boylr boyle dedim.o adamların numarasını aldı ve ben bir goruşeyim dedi.herşey daha da karıştı.sozlşmemi geri vereceklerdi, şimdi onu bile vereceklerinden emin değilim.
Ev sahibi tamam, para istemiyorum deyince yumuşuyor.szolşmeni verip dava acmam diyor.o an ne kadar aşağılık bir insan olduğunu goruyorum.ama işte elinde sozleşme var.elim kolum bağlı.1720 lira gtti.uzuldum ama en onemlisi kafanın rahat olması.daha taşınmadan boyle şeyleri olması iyi.ya taşındıktan sonra olaydı ne olurdu...
gerci benimki haklı fesih ama korkuyorum mahkemeye verirler mi diye.tam net olmasa da sozel cinsel tacize uğradım 20 yaşında bir pislik tarafından.
şunu anladım:komşu cok onemli, cevreonemli, ve cinsel taciz sozel de olsa cok can acıtıyor.hungur hungur ağladım...
bu ev sahibi yarın sozleşmemi vermezse kiranın butununu alabilir mi, emlakcıyla tutanak yaptık, 1650 liramın yandığı, sozleşmelrin karşılıklı fesh edildiği, evin sağlam olduğu hakkında.
bir de mahkemeye cıksam bu bir haklı fesih mi olur, iftira attı derler mi..
bir de bu mahallede evler cok yakın.sadece ev sahibi değil, mahalledeki bir adam da 'siz yeni taşındızınız' diye muhabbet kurmaya kalktı.sustum.mahalledeki insanlar da garipti.resmen korku tuneli gibi.
Kİra kontrati-evden vazgecme
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Kİra kontrati-evden vazgecme