Merhaba,

24 haftalık hamileyim, hamileliğimin başından beri tavsiye uzerine gittiğim bir doktor vardı ve doktorumdan memnundum acıkcası. Onceki gun rutin aylık kontrole gittim ve bir suredir kasıklarıma mesaneme giren ağrı ve krampıda sordum, dr idrar aldı kultur ve tahlil icin bebeğin kafası mesaneye baskı yapıyor bu sebeple olabilir dedi bende rahim ağzı uzunluğu sıkıntısı olabilir mi dedim(şimdiye kadar olculup bakılmamıştı cunku. Dr da bakalım dedi. (bu sırada vajinal ultrasondaydım) sonra beni sedyeye aldı karnımdan bakmak icin o sırada bebek rahim ağzında ve baskı yapıyor dedi olctu 2,2 cm bizim beklediğimiz 2,5 cm sınırının altında bebek baskı yaparsa daha da kısalabilir kac haftalık hamileydin dedi(?) 24 haftalık deyince cok erken dedi. ben telaşlandım haliyle. ağlayarak cıktım oradan. sağlıklı duşunemedim bile. butun gun ağladım eşim kayınvalidem arkadaşlarım mudurum aklınıza gelebilecek herkes cok uzuldu. Bebeğim 635 gramdı doğamazdı cok kucuktu. biraz saglıklı duşunmeye başlayına hemen doğmayacağını ama onlem alınmazsa boyle bir risk olduğunu algıladım hali ile dr a tekrar bugun gittim. Dr a korkularım var konuşalım mı dedim ve boyle anladım doğru anladım değil mi dedim evet doğru dedi,. Peki ne yapabilirim bu riski oluşturmamak icin diye sordum. Dr takip edeceksin dedi bende neyi nasıl anlayacağım bilmiyorum dedim. Konuşmanın devamı şoyle;

dr--rahim kasılman var mı kontrol etmen lazım
ben-nasıl anlayacağım
dr-kas spazmı gibi olur.
ben-tamam ama bunu tetikleyen nedir
dr- 24 saat ben sizinle mi yatıyorum nereden bileyim sen bilecceksin siz bileceksiniz
ben--bilmediğim bir konu olduğu icin korkuyorum

Kayınvalidem- axelia endişeli biraz istirahat etmesi gerekiyor mu ne yapabilir
dr- endişe anksiyete demektir. ansiyetesi var demek ki endişeli misin
ben-hayır değilim sadece cozum istiyorum
dr- tebrikler anksiyete değilsiniz benim soylemem hataydı karından doğru olcum alınamıyor rahim ultrasonu ile bakmam lazımdı
ben- (!)
kayınvalidem-bakalım kontrol edelim
dr-axelia bebeğin icin kaygılı mısın?
ben-evet
dr-anksiyete bu işte toplum boyle benim karım dağa cıktı 7 aylıktı bir şey olmadı olmaz
ben-(!)

Kayınvalidem- şu an bir araba problemimiz var işe gidiyor her gun 1 saat otobuste bunu cozene kadar 1 haftalık bir rapor verseniz
dr- yaz kızım 10 gun bir rapor.

sekreter-teşhis ne hocam

dr-teşhis ne yazalım(sırıtıyor bu arada) anksiyete yaz sen (gayet alaycı)

biz bu arada ne konuşuluyor sorun neydi ne oldu biz ne diye geldik kafamız karışık...

kayınvalidem- dışarı cıkabilir mi yuruyebilir mi?
dr- istirahat istediniz neden gezecek yatsın cıkmasın evden(kinayeli) sıktınız beni sıkıldım dedi

biz de peki iyi gunler dedik gittik...

ben doktoru şikayet etmek istiyorum cunku şu konuşma bence cok sacma. nereye şikayet edebilirim?