Selam kızlar, nasılsınız, nasıl gidiyor hayat?

Bizim buralarda bir yarış var ve hatta yarış demeyeyim de bir harekete gecme halleri.

Konuyu gereksiz uzatabilirim, sesli duşunup yazasım var, okuyanlara da şimdiden teşekkur ederim.
(Telden yazıyorum, otomatik kelime hatası olursa kusuruma bakmayın lutfen)

Ya benim eski konuların birinde bunun bahsi gecti, ben baya kendimi vucut olarak saldığım bir donem yaşadım. (Ruhen de saldığım hatta, komple bi saldımdı bir ara işte) Kilo olarak kendimi ideale ceksem de, artık yapısal mıdır, yaştan mıdır yoksa sporu ani bırakmaktan mıdır, benim etler kendini saldı, bıngıl bıngıl oldu. Bu da bir donem beni rahatsız etmişti annemin uyarmaları ile.
O sıralarda ve daha oncesinde de eşime "Birlikte spor yapalım, birlikte kendimizi bi tazeleyelim, eskidik, cok bakımsız olduk cocuktan sonra bi saldık, toparlayalım, gencleşelim, tipimiz kaydı iyice. Bak ben de seni gordukce bırakıyorum, gec onume, kaldır totonu" vb. diyor, bir miktar beynini yiyordum bu konuda. Yine de adam sallamıyordu, bugun yarın derken biz yayılmalara alıştık...

Sonra kuzenlerin de gazı ile organize olup, tekrar fitnessa başladım ki adamın umuru değildi. "Sen de gel, bak gobeği salıyorsun, kendine biraz bak, kendin de memnun değilsin işte" vb. yine bir cekiştirip ayağa kaldırma cabası... Yine "Siz başlayın bakalım, belki gelirim, yarın, obur hafta, onumuzdeki ay" filan sureci.

Hayir kendisi de rahatsız olup arada soyleniyor ustelik "Bu gobeği ne yapacağım, insan bir senede gobek salar mı, baba gobeği oldu, kelleştim iyice" falan filan, dediğim gibi o da bu durumdan pek memnun değildi ancak harekete gecmiyor, beni de ayağımdan tutup aşağı cekiyor, enerjimi emiyordu.

Şunu bile soyledim "Eşli gitmek istemezsen, arkadaşlarınla git, birlikte başlayın, ya da spor yapan varsa katıl yanına" diye. Onu da istemedi, umursamadı ve hatta "Ya senle bile gitmiyorsam, arkadaş beni acmaz" da dedi.

Ozetle, boyle bir surec yaşadık hayatımıza sporu dahil edip, duzenli hale getirme cabasında. Eşim tamamen cabasız, oylesine şikayetci, halinden memnuniyetli memnuniyetsiz, haline alışmış...

Ben de bir sure sonra spordan bıktım, yapasım gelmedi, acıkcası biraz da "Ya ok kendim icin yapıyorum da eşim gtu gobeği salarken ben niye yapayım, ben niye kasayım? Adam yanımda dayıya bağlarken odul gibi fit karısı ile niye takılsın? Amaan" dedim, motivasyonum bozuldu, kactım, salona odediğim ucreti de yaktım. Bu hissi doğru ve acık ifade edememiş olabilirim ama anladınız diye umuyorum, eşim hevesimi yine sondurmeyi başardı işte.

Neyse, aradan zaman gecti. Benim sabit adama nereden estiler, ne gordu ne oldu, bugun "Spora başlayacağım bizimkilerle" aydınlanması geldi. Dedim "Başla, oh şukur, şoyle guzel bi alış veriş yapalım seni donatalım oyle bakkal eşofmanlarınla takılma kendini cok bıraktın, ben de gelirim hem"... Dedi "Sen hakkını kaybettin, her seferinde yarım bıraktın kactın, sen şimdi gor baklava nasıl oluyormuş karında."

Sinirim bozuldu, caktırmadım. Ok, motivasyonumu hic bozmadan hırsla hedef koyup, eşimi sallamadan devam edebilirdim, belki zor geldi bırakmak icin bahanem eşim oldu ama dilimde tuy biterken, enerjimi emcuklerken neredeydin be adam, şimdi bir de kendince ceza mı veriyorsun bana, manası ne bunun?

Tabi "Neden ya?" dedim, senden oturu diye direkt suclamadım ama biraz yakınıp, buraya yazdığım gibi kendisine duşuk doz sitem ettim. "Bana ne ben anlamam, bırakmayacaktın, sen şimdi gor spor nasıl yapılır" a bağladı yine.

Ya bu adam benle yarışıyor mu?
Yarışıyor desem, neden ben spor yaparken umurunda olmadı da şimdi umurunda?
İlave edeyim, beni gıcık ederek sevmeye bayılıyor, oyle bi sevgi gosterme anlayışı var ve arada acığa cıkıyor ona da eyvallah ama durdu durdu, şimdi bir anda neyin gazıyla spora başlama kararı aldı ve beni cezalandırarak guya?

Ya gecen denizde biraz sataşmıştım, ona mı alındı da hırslandı acep? Kırdım da soylemedi mi? ☹ Biraz takılmıştım "Bu yaz, gecen yazın gobek rekorunu egale etmişsin" demiştim. "Sen kendi gobeğine bak" demişti ve "Ya eritelim işte beraber, hic mi kendini umursamıyorsun?" vb yine demiştim.

Belirteyim, surekli dış gorunuş-gobek konuşmuyorum, bu konu altında toplamak icin konuşulan anları vermeye calıştım.
İstiyorum ki birbirimizi, ruhen, bedenen tembelliğe suruklemeyelim cunku ikimiz de yaşımızdan buyuk gosterir olduk, cok saldık kızlar.

Neyse, işte bana ceza verdi oyle cocuk gibi.
Gitsem yine giderim, maddi bir sorun olmaz, kendime ait gelirim de var ama anlamadım bu adamı. Nereden cıktı şimdi bu? Bir senedir dilimde tuy biterken neredeydin be adam?

Seviniyorum "Oh sonunda kcını kaldırıyor" diye, orası ayrı da işte anladınız takıldığım noktaları.

Bu da dert mi oldu demeyin, biz bir anda coktuk, durulduk tuhaflaştık. Her şeyimiz dert...

Ne yapayım sizce, birlikte gitmeye ikna mı edeyim, şimdi kendince gaza gelmişken hic dokunup bozmayayım da bi goreyim mi napıyor?
Bana ceza verdi ya. Bu ne ya?

NOT:
Konunun ayrıntılarını sayfa sayfa yazdım, okuyabilirsiniz. Her yorumda tekrar tekrar acıklamayayım.