Kultur ;
Kulturumuzu tarihten alıyor, tarihi varlıklarımızı koruyup yaşatmaya calışıyoruz. Amacımız, tarihten bizlere miras Baca, Arasta, Yayla, han-hamam, cami, muze, dokuma, kısaca tum kulturumuzu koruyup ileriye taşımak ve bunu Anadolu'muzun kulturel değerleri ile birlikte tanıtmak.
Kultur ve Sanat etkinlikleri cercevesinde Muğla Kultur ve Sanat Şenliği'ni gelenekselleştirdik. Bugune kadar sekiz kez bu şenliği yaptık; gorulmeye değer...
Her yıl Mayıs, Haziran ve Kasım aylarında, Marmaris ilcemizde, uluslararası festivallere ev sahipliği yapmaktayız.
Eğitim ;
Muğla ili okullar kentidir. Bu nedenle en buyuk kitleyi oğrenciler oluşturuyor. Milli Eğitim, diğer kamu okulları ve universite, toplam il nufusunun %18'i oranında bir dilime sahip.
Merkez, Milas ve Fethiye ilcelerinde oğrenci sayıları daha da yuksektir.
Bu kadar buyuk oğrenci potansiyeline eğitim-oğretim vermek icin de cok sayıda oğretmen istihdam edilmekte. Bu yonuyle Milli Eğitim, ilin en fazla personeline sahip kamu kuruluşu olma ozelliğini koruyor.
53 Merkez İlce İlkoğretim ve 18 Orta oğretim kurumunda yaklaşık 1000 oğretmen gorev yapıyor; ortalama 16 oğrenciye de bir oğretmen duşuyor.