Merhabalar hanımlar,
Annem 49 yaşında 1 yıl once 2.evliliğini yaptı.Ben onlarla oturmuyorum halamda kalıyorum,tek evladı benim babam da seneler once bir hanımla evlendi.Bu detayları konu iyice anlaşılsın diye yazıyorum.Sorun şu ki evlendiği beyin ilk eşi vefat etmiş bu evlilikten 4 evladı var.Diğer 3 cocuğu evlenmiş duzenini kurmuş en kucuk oğlu 21 yaşında.Annemle bu bey evlenmeden evvel bu oğlan ablasında kalıyormuş annemler evlendikten sonra babasının evinde ikamet etmeye başladı.Sorun burda başlıyor.Cocuk sanırım bu evlilikten pek hoşnut değil ancak aktif bir tepki gostermiyor.Sigara kullanıyor kendisi ve kullerini odasının zeminine silkeliyor,izmariti kultablasında sondurup yine yere atıyor. Yemeğini odasına istiyor,sebze yemeklerinden hoşlanmıyor ve evde sadece sebze yemekleri piştiğinde veya istemediği bişey olunca kapıları camları carparak odasına gidiyor.Ama mesela guzel bişey pişse kimseye bırakmadan tum yemeği yiyor.Onceleri annem telefonda anlatırdı inanmazdım bir gun cok afedersiniz bir tencere dolma yaptık ve dışarı cıktık geldiğimizde yemek yoktu.Şok oldum bir insanın o kadar dolmayı yemesi mumkun değil ne yaptı inanın bilmiyoruz.Sorun yemek değil yanlış anlamayın lutfen,inadına yapıyor.En kotu ve en tahammulsuz olanı ise tuvalete gidiyor işini gordukten sonra sadece sifonu cekiyor cok cok uzgunum midenizi kaldırdığım icin ama geride kalan diğer detaylarla ilgilenmiyor.Bi kac gunluğune anneme geldim okulumun tatil olması sebebiyle artık kadın sinirden ağlıyor ben de o uzulmesin diye cocuk her tuvaletten cıktıktan sonra bi bahane bulup tuvalete girip temizliyorum.Eşiyle konuşmuş annem ‘Evladım o benim ne yapayım evden mi kovayım kendi annesi sağ olsa laf etmez temizlerdi kimse anne gibi olmuyor ’ demiş.Anneme bırak temizleme oyle girsinler baba oğul dedim,ancak annem yapı gereği fazla titiz bir kadındır tahammul edemez.Cocuğun onceden kaldığı ablasıyla konuşmuş annem,cocuk ablasına ‘Bilerek yapıyorum anca b.kumu temizler ’ demiş ve ablası sabret sana alışınca duzelir demiş.Yani bunu yapan cocuk olsa anlayacağım 21 yaşında kocaman adam.Annemin şimdilik rest cekecek durumu yok,beklediğimiz bir miras var ancak o para elimize gecerse rest cekebilir.Ama aslında ben istiyorum ki cocuk duzelsin O da yuvasında mutlu olsun zira annem boşandıktan sonra cok uzun sure bekar kaldı ve yaşamı paylaşacağı biri olsun,bir yol arkadaşı olsun istiyorum.Ben tabi ki evladıyım canım kanım ama biraz hayat yuku hafiflesin eşiyle mutlu olsun istiyorum.Biraz dertleşmek biraz da fikrinizi almak istedim.
Edit:Annem calışıyor,boşanmak icin mirası beklemiyor.Bu miras mevzusu evlenmeye karar verdikten ve evliliğinden cok sonra cıktı.Evlendiği kişiyle de daha onceden tanışıyordu maddi beklenti doğrultusunda yapılan bir evlilik değil.