"Kapı calınca cocuklar,"babam geldi" diye koşar,baba oturmadan kimse oturmazdı.Genclerde iffet,kızlarda haya vardı.Nineler,cocuklar rahat etsinler diye huzur evine verilmez,aile efradı huzuru olanların duasında,dizi dibinde oturmada bulurdu. Sonra guclu kadın dediler aileyi yok ettiler."
Evet şimdi başlıyorum. Babam geldiğinde koşarak derdim babam geldi burası doğru fakat, yok baba sofraya oturmadan oturmazdık,annemiz nereye biz oraya giderdik,usluyduk,otururduk,akıllıydık,sessizdik falan peki neden boyleydik iffetli namuslu cocuklar olduğumuz icin mi hayır baskıyla yapılırdı tum bunlar. Korkutularak buyudum ben mesela,ezilerek istediklerini yapmadığımda dovulerek yaptırırlardı, hakaret ederek. Ninelerimiz o zaman hatırlıyorum babaannem mesela (mekÂnı cennet olsun inşAllah) cok aksi,sinirli,bişey beğenmez bi insandı ve ondan da şiddet gordum ama annemde mecburluğundan katlanırdı bununda farkındaydım. Annem bi istemiyorum gelmesin deseydi eğer kıyamet kopardı heralde,tum akraba amca,hala anneme bir ton laf ederlerdi,katlanmak mecburiyetindeydi onlara gore. Burdada bi zorbalık var mesela. Ve geliyorum "GUCLU KADINLAR" a , Annem guclu kadın olsaydı o zamanlar benim cocukluğum şiddetle,hakaretle,baskıyla,zorbalıkla,bilinmeyenl erle gecmicekti belkide kaderim diye susmayacaktım yada annem acısından bakıyorum evet zor bi hayat yaşadı oda hakkım helal değil desem bile vicdanım onun yaşadıklarını goz ardı etmiyor malesef. Oda guzel bi hayat haketmiyordu değil. Babam cok defa şiddet uyguladı anneme gozlerimin onunde unutamam asla guclu kadın olsaydı annem dayanırmıydı bu acılara hayır bir dakika bile durmazdı ama malesef ki kalıplaşmış duşunceler annemide sardığı icin oda tahminimce bu olanlara alışmıştı. Alışmaktan ote normali yaşadıklarıydı belkide..
Herneyse bilmiyorum ben paylaşılan yazının ardında boyle bi hayat yaşadım ve daha fazlasıydı ve hÂl uzerimde etkileri hayatıma verdiği zararların haddi hesabı yok. Bana gore olması gereken ama gercekte yaşanılmayan bi yazı okuyunca zoruma gitti aslında. Bir ben mi boyle duşunuyorum bu konuda, tamam şu zaman cok farklı bi zaman devir değişiyor ama o dedikleri hayatı bence 10 aileden 2 si yaşıyordur. Diğer geri kalan benim yaşadıklarım,gorduklerimle aynı diye duşunuyorum oyledir belkide.
Ve bana gore iyiki Guclu Kadınlar var.
Uzun oldu hakkınızı helal edin

GUCLU KADINLAR İYİKİ VAR..