Arkadaslar oturduğum yerde bir adam cok kucuk bir alanda sadece kuru ekmekle dokuz on tane kopeğe bakıyor. Cevredekiler sesten ve kokudan rahatsız oldugu icin surekli belediyeye şikayet ediyor hatta ara ara tehdit ediyorlardı. Hicbir sonuc alınamadı.
Ben de once belediyeye sonra ormanvesuya şikayet ettim.
Benden kanıt istediler ancak alan cok kısıtlı. Sadece o perişanlıgı cektim.
Sonra işler değişti. Adam mahalle inin baskısı nedeni ile kopekleri bilinmeze goturdu. Gunler sonra sadece bir tanesini getirdi. Peki digerleri,nerede? Ben,şikayete bunları da,ekledim.
Bana haftalar sonra donduler
Kaymakamlığa bildirmişler ve gorevli gelecekmiş.
Ancak şuanki durum dort kopeği de buraya,getirdi. Peki diğerleri nerede? Ayrıca ben tek kopek demiştim yalan iibilgi muamelesi yapılır mı? Gecelei kopeklerden acı,cekme sesi geliyor,bazen,ama goruntu,yok. Ne yapacağım? Olayın resmen cozumu yok.
Ticaret yapıyor diye polise şikayet ettik. Cozum bulsun diye muhtara gittik. Ormanvesuya şikayet ettik. Hayvan dernekleri şikayet işleri ile ilgilenmiyor.
Peki bu duruma seyirci mi kalacağım.
Not: Arkadaslar ben anlatamamış olabilirim ama sizce bu adamın bu kadar kopeği bile isteye dar alana hapsedip gezdirmeden ilgilenmeden kuru ekmekle beslemesi olagan bir durum mu? Amacının ticaret oldugunu da yazmışım. Benim rahatsız olma sebebim ses ve koku degil kotu şartlar. Adamın amacı da ticaret. Kopeklerle de ilgilenmiyor.
Not