Merhaba hanımlar.
Bir cok kişiye gore dert değil belki ama benim bu konuda ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var.

Oğretmenim, devlette atanmış calışıyorum. Cok da memnunum, seviyorum mesleğimi. Oğrencilerimi, ders anlatmayı, okul ortamını gercekten seviyorum. İlerisi icin yurtdışında calışma imkanını mutlaka değerlendirmeyi istiyorum. Alanimda yuksek lisans yaptim, tez duruyor malesef sebebi de ikinci olarak okuduğum uni.den fırsat bulamadım.

Bunun yanı sıra, bir o kadar daha istediğim başka bir durum var. ikinci bir universite olarak hukuk okudum. Bunda da kazanmayı cok istediğim bir sınav vardi. Yaşım 30 ve bunun icin en gec 35 yaşına kadar halletmek gereken bir sinav ve son 3 yilimi bu sınava hazırlanarak gecirdim ama olmadı malesef.
Eşim cok yardımcı oldu bu sure zarfında, ev işinden cocuk bakımına kadar. Hakkını yiyemem. Akşamın bir saatine kadar kutuphanelerde gecirdim herşeye o baktı sağolsun. Şimdi benim icimden bir ses bir kere daha hazırlan su sınava diyor. Diğer bir ses de tezini yaz ve yurtdışı işi icin uğraş diyor.

İki arada kaldım. Sınavı kazansam yorucu ama prestijli ve cok keyif alacagima inandığım bir iş yapacagim ama bu surecte eşim ve oğlumu ihmal etme durumu olacak ama cok istiyordum. Yaşım da geciyor 35 olmadan halletmek gerek. Ya pişman olursam ilerde tekrar denemedigim icin diyorum.

Diğer yandan da yaz tezini (gerci her halukarda tezi yazmak zorundayım.) Ogretmenlikte devam et. Seviyorsun sonucta bu işi de diyorum.

Eşime tekrar hazırlanacağım demeye de utaniyorum. Her kararımda arkamda olur ama bilemiyorum cok kararsızım. Ne yapmali? Dinginlik mi? Yoksa daha cok calışmak mı? İdealist duşunerek cevap verirseniz cok sevinirim.

Uzun oldu, kusura bakmayın. Şimdiden teşekkurler.