Merhaba. Ben uzun yıllardır yurtdışına gitmeyi duşunuyorum. Bekarım ve hayatımın devamını burda duşunemiyorum. cok fazla empoze ettim sanırım kendime ki araba almak istedim, maddi acıdan da sıkıntı yoktu fakat birikimimi Turkiyede kullanmamın boş olduğunu, zaten yurtdışına gideceğim icin orda daha cok paraya ihtiyacım olacağından bir de araba beni buraya bağlar duşuncesiyle arabada almadım. şuan herşeyimi oraya gitmek uzere kenetledim diyebilirim

şuan dil kursuna gidiyorum. 4 ay sonrada bitiyor. burda kurulu işimi, duzenimi bırakıp gitmem inanın benim hic gozume batmıyor garip bir şekilde belki orda cok buyuk sıkıntılar cekicem. ama icimde ki bu hevesi bastırmayıp, 1 kere geliyoruz dunyaya diyerekten cesaret edip, bunu tecrube etmem gerektiğini duşunuyorum

Yani sizden ricam ''orda hayat kolay değil, burda hayatını oturttuysan macera arama'' gibi yorumlar yapmamanız.

Sizlere sorum ; Eğitim dışında nasıl gidebilirim yurtdışına? coğu insandan duyduğum bakıcılıkla mı? Turkiyeden herhangi bir eğitim alıp gideceğim bir ulke var mıdır yada? yada şu meslekle şurda rahat edersin diyeceğiniz bir şey?
Kanadaya gitmeyi duşunuyorum fakat illa orası olmalı gibi bir kaidem yok. İngilizceyle rahat anlaşacağım, dilimi geliştireceğim cokta durağan olmayan bir ulkeye gitmek istiyorum. Farklı ulkeler konusunda bir tercihiniz, fikriniz var mıdır?

bir de başta turist vizesi alıp gittikten sonra, vize suresini uzatmam icin illa bir iş mi bulmalıyım? zaten calışırım orda ama her işveren bunu yapar mı ondan emin değilim

bana bir el atın kızceler ya gideyim artık

DIPNOT: Onlisans mezunuyum. kalıpcıyım. turist vizesiyle de calışamıyormuşum
bir de coğunuz eğitimle gidin demişsiniz. gerek dil okulu gerek master gibi. fakat maddi acıdan cok zor diye duydum eğitimi. kitap ucreti, barınma falan haric sadece 1 donem icin 30.000 euro demişti kanada dil okulu icin.

Acaba onlisansımı 4 yıla orda tamamlayabilir miyim? yoksa yeniden bir 4 yıl mı okumam gerekir