Selamlar hanımlar,
Bir yakınımın eşinden şuphelenmesi uzerine, geldik BDV ’ye.
Benzer olayları ve gidişatını anlayabilmek icin, onlarca Aldatılma konulu başlık okuduk beraber.
Bu kadar okumanın uzerine birşey dikkatimi cekti, burda aldatılmak ve affetmek uzerine tartışmak istedim. Boylece siteye uye oldum.
BDV ’deki Aldatılma sonrası, affetme ve boşanma konularını uce ayırdım:
Birincisi “Desteksiz kardeşlerimiz”
Kısaca olay orgusu şoyle ilerliyor: Buu kardeşlerimiz aldatıldıklarını farkediyorlar. Ancak ne yazık ki şartları gereği, ne bir meslekleri, ne gelirleri, ne de arkalarında duracak bir aileleri var. Eşe maddi ve manevi bağımlılar.
Bunun farkında olan eşler, af dilemek, pişmanlık gostermek yerine, basit bir inkar sonrası olauı geciştirme, hanım fazla diretirse de şiddet uygulama yolunu seciyor.
Şiddetin dozu, işgence seviyesine ulaşmadığı surece, bu olay orgusu kesinlikle boşanma ile sonuclanmıyor.
Ancak bu hanımlar, kesinlikle “affetmiyorlar”. “Sineye cekiyorlar”
İkinci durum “Gucsuz Kadınlar”
Bu kardeşlerimiz desteksiz kardeşlerimizden farklı olarak, gecinebilecekleri bir meslek, arkalarında duran bir aile gibi maddi ve manevi imkanlara sahipler.
Ancak eşlerine karşı normalin uzerinde bir bağlılığa sahipler.
Bu nedenle aldatıldıklarını oğrendiklerinde, kendilerini eşlerinin tarafında buluyorlar. Goz gore gore şupheye yer bırakmayacak şekilde aldatılsalar dahi, bunu gormezden gelmenin, masumlaştırmanın, normalize etmenin bir yolunu buluyorlar.
Hic bulamasalar cocuklarını sebep gosterip, yada sucu kendilerine atıp yalvaran eşlerini kısa surede affetmeyi seciyorlar. Eşlerinin pişman olduğuna, artık ipleri ellerine aldıklarına ve eskisinde daha iyi bir konumda olduklarına inancları tam. Bu şekilde yollarına devam ediyorlar.
Olay kesinlikle boşanma ile sonuclanmıyor.
Bu kardeşlerimiz, BDV ’de en cok tepki cekenler oluyor. Nasıl boşanmazsın, nasıl onu eş bilmeye devam edersin, ben olsam arkama bakmam, onursuz bir kadınsın vb gibi tepkilere maruz kalıyorlar. Ancak sonuc değişmiyor.
Ucuncu vaka ise “Guclu kadınlar”
Bu sınıfa giren, gurur duyduğumuz kardeşlerimiz ise, yine maddi ve manevi destek imkanlarına sahip, ek olarak guclu ve gururlu karakterleri var. Kendilerini iyi ifade edebilen, iyi eğitimli arkadaşlarımız.
Konuya hızlı bir giriş yapıyorlar. Kararlılık ust seviyede. Yasal sureci en hızlı şekilde başlatıp, asla affetmeyeceklerini defalarca tekrarlıyorlar. Haliyle BDV ’de arkalarına aldıkları destek en ust seviyede oluyor.
Ancak sonra ne oluyor? Uzun suren bir ayrılık, yalvarma yakarma, pişmanlık gosterileri sonucu, eşleri bu guclu hanımları da ikna etmeyi başarıyor.
Aldatılma ne kadar yuz kızartıcı şekilde gercekleşirse gercekleşsin, bir sene icerisinde barışma kesin.
İlginc bir not daha: Hernekadar aldatma konularında, cocuğun olup olmaması uzerinde durulsa da, evlilik cok cok yeni değilse, cocuğun olup olmaması sonucu kesinlikle değiştirmiyor. Var ise ayrılmamak icin bir bahane olarak tutunuyoruz. Yok ise başka bahane buluyoruz.
Boşanma ne zaman gercekleşiyor:
Ne yazık ki, ancak ve ancak ADAM BUNU İSTERSE.
Kadın kocasını yakalar, veya durumu bir şekilde oğrenir. Ortalık karışır. Erkek secimini metresten yana yapar. Pişmanlık vs gostermeden suclar ve gider.
Tabii bu aldatan eşi boşamak olmuyor. Bu terk edilmek oluyor.
Arkadaşlar, istisnasız butun konular, iddialı yorumlarla dolu. Ben olsam dakika durmam boşarım, şoyle boşarım boyle boşarım. Oyle boşan boyle boşan. Boşanmazsan onursuzsun.
Bunca yoruma rağmen, tek bir vaka goremedim, ki adam oyle yada boyle karısını aldatacak, farkeden kadın kararlı bi şekilde ayrılacak ve tekrar o onursuz kişinin yanına donmeyecek.
Bunları yazan da biziz, nihayetinde affeden, sineye ceken de biziz.
Bu konularda en doğru bulduğum yorum: Boşanmayacaksanız, eşlerinizi yakalamayın, merak etmeyin, kurcalamayın. Cunku yakalayınca tek zarar goren sizin kalbiniz, psikolojiniz. Erkeğe hic mi hic bişey olmuyor.
Ancak ben biraz daha ileri goturmek istiyorum. Boşanacağınızı duşunuyorsanız da yakalamayın kurcalamayın. Cunku nihayetinde ne ayrılıyoruz ne boşanıyoruz.
Bir erkek, aldatmaktan neden cekinsin?
Aldatmak boşanma sebebi midir? Kesinlikle oyledir. Bir insan eşine daha buyuk bir kotuluk yapabilir mi?
Peki sadece aldatıldığı icin boşanan var mı? Ben goremedim.
Allah aşkına neden boyleyiz?
Boşanacağınızı duşunuyorsanız da yakalamayın kurcalamayın. Cunku nihayetinde ne ayrılıyoruz ne boşanıyoruz.
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Boşanacağınızı duşunuyorsanız da yakalamayın kurcalamayın. Cunku nihayetinde ne ayrılıyoruz ne boşanıyoruz.