Oglusum dogali 3 hafta olmak uzere. Ama doğdu dogali ben uyku yuzu gormedim. Ilk doğduğu gun dogumhanede soğuk aldı galiba dedik. 2 gun hastaneden cıkana kadar hic durmadı.Bezini değiştiren kadar kriz geciriyordu aglamaktan. Neyse eve geldik yine aynı devam etti aglamalari. Sonra gobegi iltihaplandi kanama yaptı vs. Bizde gobeği iyice kotu olmasın diye aglatmamak icin hic yere indirmedik. Cunku cocuk doğduğu andan itibaren sırtı yere geldi mi kıyametleri koparıyor ustunu değiştirene kadar akla karayi seciyoruz. Sonra gobeği yakıldı gobeği iyileşti şimdi ama yine aynı. Hic durmuyor.
Mesela bir gunumuzu anlatayım. Sabah 6 7 gibi uyanıyor 11 12 ye kadar yatmıyor. Oğleden sonra yatiyor biraz uyuyor akşam kalkıyor 11 12 gibi başlıyor ağlamaya gece 2 3 e kadar. 3 te yatan cocuk sabah 5 te yine ayakta zar zor uyutsam 6 da yine ayakta.
Bu arada alti kuru karnı tok bile olsa kendi kendine hic durmuyor. Yere biraksam ağlıyor kucağıma alsam ağlıyor. Mesela kucağımda sakince durmuyor kendini sağa sola atıyor kivraniyor. Gazını cıkartıyorum yine aynı. Egzersiz yaptırıyorum. Yapana kadar ağlıyor. Gunluk 20 defa emiyorsa 5 ı sakın 15i aglayarak bağırarak. Memeyi ısırıyor gibi ağzında bastiriyor cekiyor. Bu sefer hava yutuyor. Daha cok rahatsız oluyor. Gazını cıkartıyorum emmeye devam etsin diyorum memeyi reddediyor. Kesinlikle sallamaya alistirmayacagim diyordum. Surekli ağladığı icin mecbur kaldim onu da yaptım 1 saat salliyorum tam uyudu diyorum 5 dakika sonra uyanıyor.
Hal boyle olunca ben kafayı yemek uzereyim. Kaplumbağa gibi sirtim hic yere gelmiyor. Yatak yuzu gormuyorum. Uykusuzluktan yorgunluktan başım donuyor. Dogumla beraber 11 kilo verdim 18 gunde . Yemek yiyecek yapacak vaktim yok. Yanımda kimsem yok. Annem vardı o da gitmek zorunda kaldı cunku babaannem vefat etti. Kayanam cok yasli. Baska da kimse yok. Okula giden bir kızım var. Ne onunla ilgilenebiliyorum ne evimle. Wc ye bile gidemedigim zamanlar oluyor. Kafayı yiyecegim arkadaşlar ne olur bir şey soyleyin bu cocuğun neyi var. Nasıl duzelir. Herkes kırkı cıkınca duzelir diyor ama benim gun gectikce hem umudum tukeniyor hem de gucum enerjim. Tamam anne olmak cok guzel bir duygu ama uyumak yemek yemek tuvalete gitmek dus almak bunlarda mecburi ihtiyac degil mi.
Esin yardım etmiyor mu diyenler icin akşam 8 e yakin işten geliyor. Geldiği zamanda kızın odevleri ile ilgileniyor. Biraz bebekle ilgilenmeye calışıyor ama malesef onda hic susmuyor yine geri ben alıyorum.
Bu ne zamana kadar boyle devam edecek. Ne zaman gececek.
Bebekten fırsat buldukca cevap yazmaya calışacağım. Şimdiden herkese tesekkurler.