Bayramımızı eşimin ailesinin yanında geciriyoruz 3 gun boyunca birlikteydik bayramdır dedim tum ziyaretlere birlikte gittik. Kv teşekkur bile etmedi kızım sende yoruldun sagol falan demedi hala memnuniyetsiz daha fazlasını bekliyor. Ben varken kızlarından degil hep benden iş bekliyorum gorumcelerime bişey demiyorum onlar anne yardım ediyim dediklerinde kızım sen otur boşver diyorlar ben diyince demiyor neyse fazla da yormadım kendimi yapılacak işleri yaptım yeri geldi oturdum. Bugun bayramın son gunu kv denin bacıları nı dayılarana ziyarete gittik. Normalde kv kpeder de bayramdan bayrama giderler araları pek yok ama akraba cevrelerine hep eşimi kotuler bizimle gezmelere gelmiyorlar evlendikten sonra degişti diye, surekli benim oğlum evlendikten sonra degişti modunda. Bu yuzden akrabaları hep eşimi eleştirir gelmiyonuz gitmiyonuz soguksunuz. Kendi cocukları gelinler dogru duzgun ziyaretlere girmez benim eşimin ailesinden yuz buldukları icin hep bizi eleştirirler neyse bugun teyzesine gittik kv gorumcemler daha oturmadan teyzesi cok soguksunuz gelmiyonuz demeye basladı kv de sesini cıkarmadı niye oyle diyosun, cocuklar duşunup her bayram geliyor senin oğlun gelinin bir kere benim oğlumun nede benim elimi opmeye geldi diye savunmaya gecmedi hoşuna gider gibi dinledi, bende ordan atladım, teyze buraya her bayram geliyoruz ara arada oturmalara geliyoz senin oğlun 3 sene oldu kapımızı acmadı, sizin bize geldiğiniz gun oğlun dısar da arkadaslarıyka gezmeye gitti karısını alıp bir kere gelmedi biz bunun lafını ediyoz mu her bayram geliyoruz, biz bunları sizin suratınıza vurmuyoruz hatrına geliyoz ama hala laf soyluyonuz dedim kızarak, kadının morali bozuldu tabi. Kayınvalidemde de Bi tavır olustu neyse oğlula gelinini bi gun oğlumun evine yolla bari dedi, bende biz soyledikten sonra gelmelerinin anlamı yok ama yine de buyursunlar gelsinler dedim. Kv de gelinimin nasıl sesi cıkıyor gercek yuzunu gorun gibi duruşu vardı gorumcemler sesini cıkarmadı. Ben anlamıyorum teyzesi gelini oglu kotu bile olsa evlatlarına toz kondurmuyor kotulemiyor benim eşimin aileside oğlum evlendikten sonra değişti imajı veriyorlar milletin bize laf soylemesi hoşuna gidiyor. Kendilerinin akraba bagı yok oz bacısıyla bile 9 yılda evine giden insanlar, kızlarına karsı akraba ziyaretlerinde gitmeseler bile tamam kızım sen bilirsin anlayıs yapıyorlar, benim eşim evlenmeden once hic gitmezmis suanda gidiyoruz ama yaranamıyoruz, kv surekli yapışık gibi onlarla gezelim onlarla olalım en ufak bi gitmediğimiz gun olsa yakınıyorlar, mesafeli olun diye tavsiye verirseniz, suanda eskisi gibi degil iz her gittikleri yere gitmiyoruz yeri geldiği zaman. Bu problem sizin eş ailesi dede varmı.