* Birer tutam susam yağı, balmumu ve zift karıştırarak hafif ateşte ısıtılır ve catlaklara surulur.

* 2 adet yumurtanın akı ile 1 tatlı kaşığı şap bi kabın icerisinde iyice karıştırılarak merhem kıvamına getirilir. elde edilen bu karışım catlaklara surulur.

*havuc yağı,kayısı yağı,corekotu yağı, kantaron yağı, melisa yağı, badem yağı, saf zeytinyağı, keten yağı, kakao yağı ve gliserin yağı catlayan ve kuruyan bolgelere masaj yaparak surulur.

GOĞUS CATLAKLARI İCİN,

* İkişer tutam boyotu,sığırkuyruğu ciceği ve yabangul ciceği bi kaba konularak uzerine yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. soğuduktan sonra goğusler bu suyla yıkanır.

*1 er tutam akpapatya yaprağı, karakafes otu ve akhuş ağacı yemişleri yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Soğuduktan sonra pamuk veya bir parca bez yardımıyla catlak bolgelere surulur.