Merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim.
Ismim gul, almanyada yasiyorum ve henuz 22 yasindayim.
Bende malesef kilo ve selulitleriyle basi derte olanlardanim.
Bundan 4-5 sene once 54-59 kilo arasinda gidip gelirken birden kendimi 74 kilo olarak buldum.Zamaninda aldigim kilolari kolaylikla verebiliyordum.47 kiloya dahi dustugum olmustu ama simdi kilolarimla basim derte.Eski kilomla simdiki kilom arasinda daglar kadar fark var ve ne yazik ki aldigim butun kilolar karin ve sirt bolgeme yerlesti.
Su an belim 105 cm :bbo:
Anlicaginiz belim 6 aylik hamile olan cagla sikelden bile daha kalin. :cok uzgunum: Edindigim bilgilere gore kadinlar icin ideal bel olcusu 82 cm.(101 santimden yukarisiysa saglik riski demek.)
Ustelik aldigim asiri kilolar yuzunden bacaklarim, kollarim ve gobegimde selulitler olustu.
Amacim bugunden itibaren 3-4 ay icerinde 20 kg vermek.
arkadaslar bu gidise bir dur demenin vakti geldigini anladim! Arastirmayi seven birisi oldugum icin bugune kadar bircok seyi arastirdim ve denedim.Ise yariyanlarda oldu yaramayanlarda.Kafamda okadar cok sey var ki.Nasil baslasam, hangi formuleri denesem vs.....Cok planli programli biri olmadigimdan dolayi kafami en cok bu belirginsizlik yoruyor.
Saglikli beslenme konusunda bilgi sahibi olmama rahmen yemege ve tatliya olan duskunlugum sayesinde ve spor yapmadigim icin 74 kiloyu buldum.Onumuzdeki 3-4 ay un, tuz, seker ve hayvansal yaglardan uzak durmayi ve gun icerisinde 2,5-3 litre su tuketmeyi pilanliyorum.Ayrica diyetimi yesil cay gibi bitkisel caylarla desteklicem. Bunun disinda gunde 1 saat spor = cardio (yuruyus, Crosstrainer, bisiklet) yapmaya niyetliyim.Buna ek olarakta hergun ve ya haftanin her ikinci gunu aletli egzersiz yapmak istiyorum.
(Daha onceleri spordan yarim saat once L-carnitin kulaniyordum ve ise yariyordu.L-carnitin yag yakarak hizli enerji temin ediyor, kas kitlesini koruyor ve gelistiriyor.Ayrica vucut hucrelerine oksijen alimini hizlandiriyor.Buna karsin ben simdiki diyetimin ilk ayinda L-carnitinden uzak durcam.ikinci aydan sonra L-carnitin kulanabilirim.)
Bildiginiz uzere problemli bolgem belim. Bu yuzden spora baslamadan once vucuduma aspirinli&bebek yagi& limonla yapilan karisimi surmeyi pilanliyorum ve problemli bolgeme masaj yaptiktan sonra spor yapmayi dusunuyorum.Cunku duyduguma gore onceden problemli bolgeye masaj yapilirsa ( masaj kan dolasimini hizlandirdgindan) spor sirasinda onceden isinmis olan o bolgedeki yaglar eriyormus.aspirinli&bebek yagi& limonla yapilan karisimi daha once hic denemedim insallah faydasini gorurum.
Daha onceleri Kahve Telvesi ve karisik kremlerle hazirladigim bir karisim belimin incelmesinde cok etkili oldu.Bu karisimi karnima surup strechle sariyordum ve 1-2 en fazla 3 saat sonra sicak suyla dus alip karnimi yosun sabunu ve lifle masaj yaparak yikiyordum.Ardindanda soguk suyla sok uyguluyordum.Dustan cikar cikmazda cildimi hemen bir nemlendiriciyle nemlendiriyordum. Tabiki ayni karisimi peeiling olarak bacaklarinizada kulabilirsiniz ve krem yerine karsimi bitkisel yaglarlada hazirlayabilirsin.Bu karisimidan sonra cildiniz yumusacik oluyor.Ben diyetime baslarken bu yontemi tekrar denemeyi dusunuyorum yanliz bu sefer karisimi bitkisel yaglarla hazirlicam.Onemli olan nokta 3-4 Hafta karisimi uyguladiktan sonra bir ara vermek.Cunku surekli olarak bu karisimi kulanirsaniz cildiniz bu karisima alisiyor ve ayni etkiyi elde etmiyorsunuz.Bu yuzden benim niyetim bu 3-4 ay icerisinde hem daha once denedigim hemde denemedigim karisimlari kulanmak.
Bebek yaginida kulanmayi pilanliyorum yanliz bebek yagi bebeklerin nemli cildine surulup bu nemi sabitlemek icin uretilmis.
Bebek yagi nemlendirici olarak kulandiginda cildi bloke ediyormus ve bunun sonucundada cilt kendi lipit ve nemini uretemez hale geliyormus.
Bu yuzden bebek yagini aksam yatmadan nemlendirdigim cildim uzerinde kulanicam.Daha once birkez denedim gercektende nemi haps ediyor.
Ayrica selulite karsi cig patateste etkiliymis.
- Sabahlari vucudumu komple nemlendirmeyi
- Spordan once Aspirin& Bebek yagi& limonla olan karisimla masaj yapmayi
- Masajdan sonra spor (spordan sonra soguk suyla dus)
- Evde Kahve ile hazirladigim karisimi kulanmayi ( ardindan lifle yosun sabunlu bir masaj)
- Ve en son aksamlari yatmadan once cildimi nemlendirip sonrada ustune bebek yagi surmeyi dusunuyorum.
3-4 haftadan sonra bacaklarim icin onceden satin aldigim dovein selulit kremini kulanmayi pilanliyorum
yani anlicaginiz her 3-4 haftada bir degisik formuler uygulamayi dusunuyorum. Yanliz hangisiyle baslicagimi daha tam olarak bilmiyorum.
Ha arkadaslar unutmadan spordan once sakin karbonhidrat tuketmeyin !
Eger spordan once karbonhidrat tuketirseniz sadece yediklerinizi yakarsiniz.
Ayrica spor yaptiktan 3-4 saat sonrada vucut yaglari yakmayi devam ediyormus (birsey yemediginiz surece). Bu yuzden spordan 1-2 saat sonra yemek yemek mantikli.
Biliyorum baya uzun yazdim.Ama ne yaziki fazla kilolardan kurtulmak okadar kolay deyil.
Herseyden once Nefsimizi koreltmemiz gerekiyor.Ama hic bir yontemde tek basina fayda etmiyor.Yani saglikli beslenip spor yapmak sart.
Eger beslenmenize dikkat edip spor yapiyorsaniz ozaman bu bitkisel formulerin faydasini gorursunuz.Bu karisimlar gercekten cok etkili oluyor ama onemli olan duzenli kulanmak. Ben almanyada yasadigim icin biraz dezavantajliyim cunku burda aktar yok.Neyseki daha onceden lazim olanlari getirtmistim simdi bana lazim olan bir kac yag daha var siparis verdim 1-2 ay sonra onlarida kulanmayi istiyorum allahin izniyle.
Aklimda daha okadar cok sey varki.... umarim sizlere yardimci olabilmisimdir
Eger sizinde bana onerebiliceginiz birseyler varsa lutfen durmayin hemen paylasin....
Son anda kafama dank etti biraz gec oldu belki ama zayiflamam gerektigini anladim herseyden once bunu sagligim icin yapmam gerek.
Tabiki karnima ve kilolarima bakip yakinlarimin dalga gecmesininde bunda etkisi buyuk
Buraya uye olurken kasitli olarak nickimi missuniverse sectim... cunku
arkadaslar allah nasip ederse 90-60-90 olculerine sahip olmak istiyorum.Beli 105 cm olan birisi icin bu bir hayal olarak gorune bilir ama azmin elinden hicbirsey kurtulamaz dimi? gelecek sene subatta kuzenim evleniyor zayiflamam lazim.
Allah nasip ederse oncelikle bir 20 kg vermeyi istiyorum.
Benim durumumda olan arkadaslarada burdan sesleniyorum gelin bir olalim kilolarimizdan ve selulitlerimizden kurtulalim.
Olumlu gelismeleler olursa mutlaka sizinle paylasacagim.
Desteginizi bekliyorum..... opuyorumnanaktan
Selulit Selulitlere Olum !
Vücut Bakımı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Vücut Bakımı
- Selulit Selulitlere Olum !