Size mucizevi krem veya formul vereceğimi duşunuyorsanız yanılıyorsunuz. Bedavadan selulitlerden kurtulacağını duşunenler bence hemen bu sayfayı kapatmalılar.

Kremlere, lahana suyuna, zayıflamaya, abuk subuk recetelere boşuna para yatırmayın. Alacağınız sonuc sıfır olacaktır. Ben burada bu tip recetelerle selulitlerimden kurtuldum diyenlere inanmıyorum ve samimi bulmuyorum. Kimse kusura bakmasın.

Selulit bir odem ve dolaşım bozukluğundan kaynaklanır arkadaşlar. Hemen sucu kolaya, kahveye veya sigaraya atmayacağım. Aslında hic duşunmediğimiz sebepleri var selulitin. Oncelikle selulitin kilo ile direkt ilişkisi yoktur. Ha diyebilirsiniz ki "ben zayıfladığımda selulitlerim de azalıyor". Bu yanlış. Kilolu olmak sadece selulitli bolgenin daha belirgin olmasına yol acar, kilo verdiğinizde de bu belirginlik kaybolur; fakat elimizle sıktığımızda yine selulitimizin olduğunu goruruz.

Aldığımız kremler, uyguladığımız formuller sadece bir sureliğine selulitin belirginliğini azaltır, değişen bir şey olmaz. Bunları acıkcası tamamen sacmalık olarak goruyorum. Selulitten kurtulmak icin lahana suyu icmeye veya değişik caylar demlemeyip icmeye gerek yok.

Selulitlerden kurtulmak ve selulitsiz yaşamak istiyorsak hayatımızda değişikliklere gitmeliyiz arkadaşlar. Biliyorum buradan soylemesi cok kolay. Değişiklik yaratmak da zor. Acıkcası ben de hemen değişikliğe gidemiyorum. Cunku alışmış olduğumuz bir beslenme duzenimiz var. Bir hayat tarzımız var. Şehir yaşantısı bizi mecburen kotu beslenmeye itiyor.

Nereden başlayalım değişikliğe? Odem atmadan selulitlerimizi gideremeyiz.

1) Oncelikle kullandığımız tuzu değiştirelim.Rafine tuz yerine, taneleri buyuk olan deniz tuzu kullanalım. Tuz en cok odem yapan şeylerden biri. Ve deniz tuzu gercekten cok sağlıklı. Odem atmamızı kolaylaştıracak ve odem tutmamamızda cok buyuk yardımcı rol oynayacak. Ben bir zamanlar Rusya'da bulunduğumda kızların bu kadar cok yağlı beslenmesine rağmen nasıl puruzsuz bacaklarının olduğunu merak ettim. Selulitleri neredeyse hic yok. Goz alıcılar. Ve evet onlar da deniz tuzu kullanıyor yemeklerinde. Deniz tuzu lezzetsiz değil, yemeklerinize rafine tuz kadar ve hatta ondan daha cok lezzet katar. Deniz tuzunu buyuk marketlerde veya aktarlarda bulmak mumkun. Ama sofralık diye belirtin.

2) Rafine gıdalardan yavaşca uzaklaşın: şeker ve beyaz undan yapılmış gıdalarla yavaş yavaş vedalaşın, onları azaltın. Tamamen kesmek en iyisidir ama hic kolay değil biliyorum. Daha sonra, beyaz ekmek yerine tam buğdaydan yapılan ekmekleri tuketin. Sanayi işi gıdaları bırakın, hazır corba, hazır aroma katıcılar (et suyu, sebze ceşnisi vs.).

3) Bol su tuketin: Evet klişe bir oneri ama gercek. Mumkun olduğunca cok su tuketin.

4) En azından selulitlerinizle vedalaşana kadar kardiyo ağırlıklı sıkı bir egzersiz uygulayın. Daha sonra egzersizleri daha az yapmaya başlarsınız. Orneğin haftada 2 kere.

5) Cok dar kıyafetler giymeyin.

6) Banyoda masaj yapmayı unutmayın.

7) Kolay gelsin.