ANNEM gecmişe cok takıntılı yaşadığı zorlukları ilk gunki gibi hatırlıyor hicbir ayrıntıyı unutmuyor gecmişiyle problami var resmen. genc yaşta dul kaldı biz 4 kardeşiz cok zorluklarla okuttu buyuttu. ama şimdi bunlara karşılık bekler halde herkes onun istediği mesleği yapsın ben doğurdum buyuttum bana bakmalılar psikolojisi var . tabiki annemizi cok seviyor ve yaptığı fedakarlıkları bilyoruz ama ondaki istekler aşırıya kacıyor.bazen hayatı inanılmaz zorlaştırıyorc annemin en belirgin sorunlarını paylaşmak istiyorum.
1- cok kinci gecmişteki hicbirşeyi unutmuyor ve surekli tekrarlıyor.
2- gosterişi cok seviyor. kimin ne aldığını ne yaptığını ornek verip duruyor ve cocukluktada her birimize ayrı ornekler vererek buyuttu.
3- başkalarına karşı cok kibar ve nazik ama konu kendi kardeşlerine veya bize geldiğinde surekli bir yakınma halinde.
4- herşeyi şuanda normal 2 tane evi maaşı var. ama sanki dunyanın en muhtac sefil yaşayan insanı gibi surekli yakınma halinde.
ben annemi cok seviyorum ve onun mutlu olmasını istiyorum. bu durumun psikolojik tedavisi varmıdır? surekli yakınma ve gecmişe takılı kalmasını nasıl değiştirebiliriz. yardımcı olursanız cok sevinirim.
bu sorunun psikolojik karşılığı nedir?
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- bu sorunun psikolojik karşılığı nedir?