Surekli diyet yapıyoruz ama konsantre olamayıp yarım bırakıyoruz..

Onu yeme, bunu yeme diyorlar, usanıp diyeti bırakıyoruz.

Oncelikle diyet kelimesini lugatınızdan silin.

Klasik bir bicimde, diyete değil; sağlıklı beslenmeye odaklanın.

Benim bilinclenmem bu yola cıkmakla başladı..
Şimdi yazacaklarım biraz uzun olacak, ama sabırla okumanızı diliyorum.

Evlendiğimde 52-53 civarı iken 10 ay icerisinde 64e doğru yol almışım..
Pantolonlarım olmadığında tartılmak aklıma geldi ve şoklarımı yaşadım

Lojmanlarda kaldığımız icin, (lojmanlar kışlanın etrafındaydı) dışarı pek cıkamıyordum, her yerden asker cıkıyordu.
Surekli evde dur dur, bi de yeni evlisin, yap pastaları borekleri kocaya beğendirmeye calış..Sonuc; bir adet 64 kiloluk duba oldu

Duuur!

Peki ne yaptım?
Hemen bir koşu bandı aldırdım, ama koşmadım, yurudum

Eşime kahvaltı hazırladıktan sonra gidip oğlene kadar yatardım.Bazen de kahvaltı yapıp yatardım..
Oğle yemeğinden sonra ara yapardım 3-4 dilim kek, pasta ve kola ile

Akşam yemeğinden sonra da eşimle yerdim bi de..

Tum bunları kestim.
Evde olan hatunlar; oncelikle erken kalkmalısınız. Burası cok onemli.

Kahvaltınızı yoğun yapın.
Korkmayın kahvaltıdan.
Aman peynir varsa yumurta yemeyim, zeytin odem yapar zeytini yemeyim demek yok.
Her şeyden yiyeceksiniz.
Peynir, yumurta, veya peynirli yumurta

Peynir ceşitiniz bol olsun
Domates,salatalık,biber,yeşillik..Sebze adına ne varsa, ne seviyosanız yiyebilirsiniz..
Zeytini bol bol yiyin.En az 10 tane olacak şekilde. Korkmayın.
Biraz fındık, ceviz mutlaka olmalı.Bunlar cok onemli.
Bir de en onemli sorun olan ekmek.Ben oldum olası ekmek yemem ama ekmekten vazgecemeyenler ekmeği azaltacak ve tam buğdaylı olacak.
Ve ekmek icin onemli bir noktaya değineceğim burda; yapabiliyorsanız ekmeğinizi evde yapın.. Dışardan aldığınız her ekmeğin icinde koruyucu maddelerin olduğunu unutmayın.

Siyah cay değil, yeşilcay iciyoruz.
2 fincan yeşilcay.
Gunun ilk saatlerinde bağırsaklarımıza iyilik yapıyoruz ki, o da bize iyilik yapsın..Gun icinde siyah cay icmek istiyorsanız icin..ama kahvaltı yeşilcayla başlayacak..
Bir de kahvaltıdan once, sabah kalkar kalkmaz sirkeli su icenler var; sirke yerine limon koyun icine.
Cunku %90ımız marketlerde satılan sirkeyi alıyoruz ve icinde koruyucu maddeler var.
Bir bardak ılık suya yarım limon sıkın, o şekilde icin.
Gelelim oğlen yemeğine..
Corbalar, sebze-baklagil yemekleri, etler, salatalar, yoğurt en iyi menulerdir.
Ne yaparsanız yapın, sebze-baklagil yemeği, et,balık veya tavuk, salata ve corbanız olsun menude.
Doyana kadar yiyin.
Kendinizi kısıtlamayın.
Ekmek yememeye gayret edin, yemeden yapamıyorsanız 1-2 dilime indirin.
Zeytinyağından korkmayın.
2-3 kaşık zeytinyağı mutlaka koyun yemeklerinizi yaparken.Bir kac damla ile yapmayın sakın.
Vucudun yağa ihtiyacı var, karbonhidrata değil..
Şimdi burda onemli bir nokta vurgulayım:
Hep mi boyle beslenicez?Elbette hayır.

Tatlı, borek-corek severler vardır illaki aramızda.Ben de dahil..
Bu tur yiyecekleri mumkun olduğunca erken yemeliyiz ki akşama kadar eritelim.
Hic yemeyelim yok, az yiyelim, erken yiyelim var.Oğle yemeğinden once veya sonra kacamak yapabilirsiniz.
Gel geleliim akşam yemeğinee..
Kilo vermede en onemli noktalardan biri de akşam yemeğidir.
Akşam yemeğini ne kadar erken ve hafif yersek o kadar cabuk kilo veririz.
Ben evde olduğum icin en gec 19.00 da akşam yemeğini bitirmiş oluyorum.
Ama hızlı kilo vermek isteyenler bunu 17.30, 18.00, 18.30 olarak tercih edebilirler.
Akşam yemeğinde de oğlen olduğu gibi sebze, et, salata, yoğurt şeklinde beslenebiliriz.
Ancak; akşam yemeğinden sonra asla hic bir şey yemek yok.
Sadece su ve bitki cayı.
Ben dayanamıyorum diyenler bir porsiyon meyve yesinler, ama bunu zamanla kessinler.
İlk başlar icin akşam yemeğinden sonra meyve yiyebilirsiniz, ama sonrası icin meyveyi de yemeyin.
Şimdi puf noktalarımıza gelelim.
1.Gunde en az yarım saat yuruyuş, yuzme, herhangi bir spor ya da egzersiz yapmalısınız.Kendinize bir zaman belirleyin.O zamanda sporunuzu yapın.
2.Aralara karşıyım.Her ara yaptığınızda insulini gereksiz yere calıştırdığınızı unutmayın.Gereksiz yere calışan insulin gereksiz yere depo yapar.Bu da artı olarak doner size.
Ancak, ara yapmadan duramam, acıkırım diyorsanız; aralarınızı salatalık, domates, marul gibi sebzelerle yapmalısınız.
3.Tekrarlıyorum; akşam yemeğinden sonra sadece su.Ve olabildiğince en erken saatte bitmeli yemek faslı.
4.Su..suyu asla ihmal etmeyin..Gun icinde 1.5 lt su tuketin mutlaka..Akşam yemeğinden sonra da bol bol vaktiniz olacak nasılsa su icmek icin.En az 1. lt su tuketseniz -ki ben 1,5 lt olsun diyorum-
gun icinde 2 lt su icmiş olursunuz.Ne odem kalır ne başka bişey.
Abur-cubur, hazır gıda, kola, gazoz, icetea tarzı her turlu hazır gıdaya ara veriyoruz bu surecte.

Coook seviyorum yapamıyorum derseniz hic bu işe girişmeyin.

Zaten kotu bir şey.
Ben bıraktım bu tarz yiyecekleri, siz de bırakın.
Ben bu şekilde 3 ayda 64ten tekrar 52ye indim..
İlk 2 ay vucudum cok direndi.Cok acıktım, midem kazındı ama yemedim.Sadece su ictim.
Sonraki ayda ise hızla vermeye başladım.
Haftada 3 kilo verdiğim bile oldu bu şekilde.
İzin doneminde (1 aylık gibi bir surec) 4 kilo alıp 56 olmuşum..
Ama 3 gundur 6dan sonra yemedim hemen 55.3e inmişim.
Dun de 17.30da bıraktım yemeyi, bu sabah 54,9 olmuşum.
Bu surecte birbirimize destek olalım ve bunu yaşam bicimi haline getirelim..
İnce olmak, deneme kabininde ''bunun bi kucuğu var mı, bu buyuk geldi'' demek cok guzel şey.