oncelikle gunluğumu okuyan birileri olursa oncelikle onlara kocaman umut dolu bir merhaba..

benim kilo verme gunluğum.. bu sayede kendimce kendimi sizleri motive etmeye calışıyorum işte ^^ yaşım 21.. 22 desek de olur belki

kilom şu sıralar 68-69 civarında.. hedef ise 51 tabi biraz da fiziksel duruma gore 36-38 beden civarı bakacağız artık

tahminimce 51 kiloda ben cok zayıf ve cirkin durur ama basit bir ideal kilo hesabı bu sadece..
şoyle cok kısa bir gecmişten bir şeyler aktarayım sizlere.. kilo problemi benim hayatımı ele gecirmiş biri olan biri olarak hatta şunu da soyleyeyim ben ilk ciddi kilo verme diyetimde anoreksiya ya yakalanmış biriyim.. (oradan cıkıp da yok şoyle yok boyle diye laf soyleyen olursa cahilliğine vereceğim

o psikolojiyi o ağır hastalığı gercekten sadece o hastalığa yakalanan bilir.. nasıl berbattı..) tabi sonra şukur ondan kurtuldum ama bu kez taaaa 93 kiloya cıktım.. kilolu olmak,surekli diyette olmak,kiloları verip verip sonra verilen kiloların kat ve katını geri alıp kendine guvenini kaybetmek ne demek nasıl bir histir o gercekten tum yureğimle soyluyorum cok iyi bilirim.. istedim ben de yuzeysel de olsa hayatımdan bir şeyler paylaşayım sizler de umutsuzluğa kapılmayın.. siz de başarabileceğinizi gorun gorebilin lutfen.. ^^ gecen yıl yani 2011 in son gunlerinden bir gun uzuldum ağladım ki o gun benim doğum gunumdu.ben hep bu kilo vermeye calışmakla gecen hayatım, acılarım devam ediyor diye doğum gunlerimden hep nefret ettim.. niye doğdum ki dediğim yılın en isyanlı gunleri oluyor benim icin.. aslında cok yemesem de kilo sorunu yaşayan biriyim..o gun dedim seneye bugun boyle olmayacağım,zayıflayacağım ve bu cileli hayatı yaşamayacağım artık.. bir hafta alışmaya calışma evresi yaptım ve 1 Ocak 2012 de tam değişim diyetime başladım 5 ayda 93 kilo dan 69 -70 e duştum .. yata yata ..biraz tembelimdir de..

artık bu yıl sonuna olmadı ama olsun yavaş olsun guzel olsun mutlu olsun 36 bedene ineceğim gunler 2013 yazları olsun

70 kilonun sonrasında daha doğru bir beslenmeyle hayatıma devam etmeye calıştım iştahımın gidip 64'lere duştum ama o kısa sureli iştahsızlıktandı sonra aman b12 aman protein aman şu vitamin aman bu vitamin eksik kalmasın diye diye yine 68-69a dondum. ilk başlarda ağır bir diyet yaptım.(ben hala doğru olanın bu olduğunu duşunuyorum..once kilolar hızlı bir şekilde biraz gitsin ..bir motive olunsun yani

) insan kilolu olunca sabırsız oluyor

bol sebze ve meyve yedim.. haşla haşla ye

(ben hayvansal urunleri sevmediğim icin balık vs yemedim ama sevenine tavsiyem diyette balık olmazsa olmazlardandır) bu aradaaa yeri geldi ciğ kofte partisi de yapmadım değil hani

zaten insan eskisi kadar cok yiyemez oluyor midesini zorlayınca da kendisini uzerine yuk binmiş gibi bir kotu hissediyor .. duşe kalka oldu işte.. iş oldurmak isteyip istikrarlı olmaya cabalamakta .. yeri gelecek umutsuzluğa da duşulecek ama kendinize o anı kısa tutun.. mesela deyin ki bu umutsuzluğum bir saat sonra sonlanacak.. yaşayın umutsuzluğu da doruğunda yaşayın ama birazdan gececeğini bilin.. bunu bilerek yaşayın..sonrasında kendinize guleceğinizi hatırlatın..bir kere şunu asla unutmayın "diyeti bozmak" diye bir şey yok.. o da ne demekmiş

oturup bir tencere kazandibi mi yedin "olsun..olsun be..yeter ki senin canın sağ olsun afiyet olsun.. " bunu kendimize soyleyebilelim

( gercekten tum iş bunu aşmakta .ben ilk bunu kendime oğrettiğimde dedim ki tamam oldu bu iş.. artık her şey benim elimde.. ) bir tencere kazan dibini sabah mı yedin.. akşama kadar bir şey yemeyeceğim demek yok!!! eğer dengeleyebiliyorsak bir sonraki oğunleri biraz azaltacağız, onu da yapamıyorsak biz yine belirlediğimiz kilo verme periyoduğumuza,listemize aynen devam edeceğiz.. bir tencereeden sonra "bu da hayatımız tadı olsun" deyip diyete devam

" hicbir şey olmamış gibi "

"diyet bozulmaz dengelenir"

kendime boyle kodlar yukledim ..

(ama eğer bir gun boyunca bir şey yemeyip de ertesi sabah bir dunya yiyenlerden değilseniz yemeyin tabi .. ) işte boyle boyle 93 kilodan(aslında daha bile fazlaydım da başlarda moralim bozulur diye tartılmadım..bu diyetteki ilk iki haftanın zamanki kilomdu sanırım) 68'e indim bir suredir bu kilodayım artık omrum olursa 2013 yazına hazırlanmak tabiki yeni asıl hayatıma hazırlanmak icin 36 bedene doğru yol alma zamanıdır .. buraya da gunluk yediklerimi yazarım mesajlar okurum motive olur ve motive ederim dedim
elimden gelse de gecelerce ağlayıp kendini yemeğe veren,eve kapatan, insanlara yanlarında olup destek olabilsem, onlara yapabileceklerini anlatabilsem,destek olsam.. o psikoloji nasıldır cok cok iyi biliyorum..şimdi aklıma gelince,o hisleri hatırlayınca bile ağlamaklı oluyorum..
arkadaşlarım kendimce sizlere nacizane bir kac tavsiye vereyim. (tabi bazıları kişiden kişiye değişebilir ama benim icin boyle )
ne demiştim umutsuzluğumuzu gececeğini bilerek kısa sureli yaşayalım

yani "umutsuzluğumuzu bile umutla yaşayalım" demek oluyor bu

ben arada mesela elma diyeti yok patates diyeti filan yararlı buluyorum. bu bir iki gun benim midemi,nefsimi,beni,irademi terbiye acısından cok yararlı oluyor.. (ama kendini aşırı zorlamaya başlayınca orada bitirilecek ki başka şeylere aclık artmasın

)
metabolizma hızlandırırmış diye bol acı bol baharatı doldur ..sakın ha.. yok oyle bir şey

daha fazla iştahlı olmaya sebep oluyor
bence daha yalın şeyler yemek iştahı frenliyor,lezzet algısını torpuluyor,boylece de surekli yemek duşunmuyor insan ...
hızlı verilen kilolar hızlı alınır vs. bu doğru ama bunun sebebi yağdan değil kastan sudan kaybediliyor hikayeleri değil..sebebi doğruca eski yeme alışkanlıklarına geri donmek.. eğer sağlıklı beslenme nasıl olur bilip uygularsa hicbir problem yok yani

hatta daha super

uzun vadede verince ise insan bir yandan da sağlıklı yeme alışkanlıklarını oğreniyor hayatına geciriyor bu yani ..
bir de yemek,yeme kulturu,lezzet algısı tamamen oğrenilen bir şey.. bir bakmışız sevmediğimiz bir besin bir gun favorimiz olmuş..
bol bol incecik gunlerimizi hayal edelim..

kendimizi kendimize hediye edeceğimiz o incecik halimizi

mumkunse sosyal ortamlardan uzaklaşıp bireysel akivitelere yonelelim

yok dukan,yok karatay vs.(ben bunların kitaplarını hep aldım okudum uyguladım bıraktım tekrar uyguladım mesela ) canınız hangi diyeti cekiyorsa deneyin..

mubahtır

oradan oraya daldan dala eğlene eğlene diyet yapalım.. (hem bu vesileyle kendi bunyeni de biraz biraz tanımış oluyor insan.. ne sana yarıyor ne yaramıyor) amac motive olmak kısa uzun fark etmez motive olunuyor mu evet..eee daha ne o zaman