( yazının sonunda iki haftalık kilo değişimlerimi gorebilirsiniz)

Merhabalar,

kendimi tanıtmakla başlayayım. 27 yaşındayım. istanbul'da yaşıyorum. şu an işsizim kpss icin evde ders calışıyorum.
yıllardır kilo problemim var malesef. cocukluğumdan beri hep kiloluydum. "ekmekle tabağını sıyır, tabagında ne kadar pilav tanesi kalırsa o kadar cocuğun olur, ekmekle ye doymazsın tarzı ifadelerle buyuyunce ve genlerde tembellik olunca kilo problemi oluyor malesef. tabiki bir suru diyet denedim. 10 gunde 3-5 kilo verdiren diyetler,isvec diyeti, detokslar vs. kimisi işe yaradı kimisi beklediğimden daha beter oldu, kimisi pes ettirdi. bulimiaya cevirdiğim zamanlar bile oldu. burada uyeliğim vardı, iki yıl kadar once 90lar uzeri kilo verenlerle beraberdim. cok şeyler ogrendim orda. yaptığım yanlışlar, eksikler, yeni bilgiler.... ortalama 10 kilo verdim. 94 kilodan 85-84lere duşmuştum. iş hayatı yogun olunca bıraktım forumu. bir sure alıştıgım duzende gittim ama sporu bırakınca misliyle geri geldi. şu an utanarak soyluyorum ki uclu rakamlardayım. diyetisyene gittim ama pek işe yaramadı sanırım insan vucudunu kendi tanıyarak bir şeyler yapabiliyor. devlet hastanesi sıradan bir liste verdi gonderdi aylarca surundum. ozel hastaneye gittim kilo vermem gerekirken kilo aldım. (kacamak yapmadıgım halde) !!! verdiğim paralara acıyorum birde sporu bırakmama yanıyorum.neyse dert koşesine dondurdum mevzuyu sozde kısa yazacaktım..
kilom 105 ti en son. tartının pili bittiği icin net rakam soyleyemiyorum bugun icin, uff yazınca daha kotu gorundu gozume. hic bu kadar olacagını duşunmemiştim. kocaman 105 !!!!

buraya yazmamın sebebi ise kendi ne yaptıgımı gormek, kendimi kendime kanıtlamak. kendimi kendime anlatır gibi bir şey şu yazdıklarım aslında. kendimle olan kavgam, celişkilerim. tam olarak acıklayamıyorum ama buraya yazmanın iyi geleceğini duşunuyorum. ortalıklarda gorunmezsem bilinki elde nutella- kaşık ikilisi ile pes ederek bunalımlara girmişimdir. uc satır once yazmış olduğum 105 sayısından sonra bence. pes etmemeliyim

ipleri ele almanın zamanı geldi. vucudumu kendimi tanıyorum artık. dun gece oyle bir şevk geldi bu sefer yapacaksın duzene sok kendini dedim, kendi kendime kızdım azarladım verdim gazı sakince gune başladım.

sabah uyandım normal bir kahvaltı yaptım.
-haşlanmış yumurta
-domates salatalık
-peynir
-zeytin
-cay

sonrasında spor yaptım. evde gecen sene aldıgım eliptik bisiklet var. uzun zamandır askı olarak kullanıyordum gercek amacı ile kullanmanın vakti gelmişti. 20 dakika ona bindim. 1 kiloluk dambıllarla ve lastik ile kol calıştım. 30-40 dakika surdu sanırım. hava malum sıcak terden bitkin halde duştum ee birde hamlık var tabi. halimi tahmin edebiliyorsunuzdur. bu arada spor konusunda evde yok yok gibi bir şey. pilates seti, dambıllar, ip, lastik, şınav aleti, bisiklet. bir tek onları kullanacak kişi lazımdı. o da ben oluyorum guzel bir spor listesi yapmayı duşunuyorum. onerileriniz varsa cok sevinirim.
bu gunluğu nasıl tutacagım hakkında hicbir fikrim yok karmaşık ne yaptıgını biliyor ama bilmiyormuş gibi duruyorum sanki.. yazdıklarım kimseyi sıkmamıştır umarım. dayandığınız icin teşekkurler.

şimdi gidip guzel bir duş alacağım. spor yapmak guzelde ah şu hamlık olmasa

Edit: kilo veremeyince diyetisyene gittim. Bu sefer iyi bir diyetisyen buldum cok araştırdım. 23 agustosta 104 kilo ile başladım.Bugun 1 eylul eksideyim. İki haftada bir kontrolum var değişimleri buraya yazacagım.

23.08.2016 ==> 104
06.09.2016 ==> 101.1
20.09.2016 ==> 98.4
04.10.2016 ==> 96.2
18.10.2016 ==> 94.2