--------------------------------------------------------------------------------

Hamilelikte E vitamini kullanılmasıyla astım hastalığı arasındaki bağlantı bir araştırma ile ortaya kondu. Araştırmaya gore, anne adayının hamileliğin ozellikle ilk 16 haftasında E vitamini alması cocukta astım riskini azaltıyor.
İngiltere’de yapılan son araştırma, hamilelik doneminde annenin E vitamini alması ile cocuğunun astım hastasılığına yakalanma olasılığı arasında birebir ilişki olduğunu ortaya koydu.
Buna gore gebeliğin ozellikle ilk 16 haftasında yeterli E vitamini alan annelerin cocuklarının astım hastası olma ihtimali diğer annelere oranla 5 kat daha az.

2 bin kadının katılımıyla yapılan araştırmada, 9 ay suresince anne karnında yeterli E vitamini alamayan bebeklerin, 5 yaşına geldiğinde soluk alıp verirken gucluk cekme ve egzema olma ihtimalinin daha yuksek olduğu anlaşıldı.

ANNESİ E VİTAMİNİ ALMAYANLAR POLENLERE VE AKARLARA DUYARLI
E vitamini, akciğer gelişimine onemli katkı sağlıyor. Bu vitamini yeterince almayan yeni doğanların polenler ve ev tozu akarlarına karşı daha duyarlı oluyor.

AYCEKİRDEĞİ VE MARGARİNDE E VİTAMİNİ VAR
İngiliz uzmanlar, anne adaylarına sebze yağları, margarin ve ay cekirdeği oneriyor. Ancak sağlıklı bir hamileliğin, aslında temel olarak dengeli beslenmekten gectiğini bir kez daha hatırlatıyor.