Selamlar, iyi bayramlar.
Youtube'a uzun yıllar sonra cekilmiş olan rehberi kullanarak laptopuma Mojave kurulumu yapmak icin kolları sıvadım. Rehber muthiş. Kurulumu yaparken Wifi-Ekran kartı gibi donanımların calışmayacağını biliyordum.
Intelmobile config dosyası ile kurulum ekranı gelmeden onceki ekranda devamlı yazılar karışıyor ve takılıyordu. Ben de normal intel Config dosyası ile kurulum yaptım. Hicbir hata vermedi. Kurulum yapıldı. USB'siz boot ayarları kolaylıkla halledildi. Fakat laptopu 2013 Mac Pro olarak gormuştu. Ses, ethernet ve rehberdeki Intel GPU ayarlarını da hemen halledebildim. Intel GPU ayarını yapmadan once GPU 7 MB olarak gozukuyor ve safaride grafikler karışıyordu, her şey duzeldi.

Fakat FaceTime ve iMessage gibi şeyler icin SMBIOS değiştirmeye calışmak istedim. SkyLake işlemci olduğu icin de 2016 model MacBook Pro secenekleri denedim. Bunlardan hangisini secersem seceyim, sistem duzgun acılıyor. Ama USB cihazlar, dahili kamera, Bluetooth falan hicbir şey calışmamaya başlıyor. Yine sitedeki USB Limit kaldırma konusunda yazılanları denedim. Care olmadı. Tekrar SMBIOS'u Mac Pro 2013 yapınca butun her şey calışmaya başlıyor.
Coklu dokunmatik Touchpad'i bir turlu halledemedim. Ekran parlaklığını da doğal yollarla değil de programla ancak şuan yapabiliyorum. O da muhtemelen doğal olmadığı icin bataryayı iyice somurecek. Bunun icin de onerilere acığım.
Cok teşekkurler, sevgiler.
Hala halledemediğim şeyler;
İlk mesajda belirtilen SMBIOS olayı,
Multi-touch Touchpad,
Kulaklık girişi,
Hoparlorde subwoofer calışmaması,
Parlaklık ayarı,
Uykuya gecince kapanmıyor yeniden başlatılması gerekiyor,
FaceTime calışmıyor desteğe başvurun diyor.