Bebeğiniz 6 aylık olup ek gıdaya gectiği andan itibaren bu mamayı yiyebilir. Bu bebek maması tarifi icindeki kuru meyveler vitamin acısından cok zengindir. Ozellikle kış gunlerinde bulamadığımız, yaz meyveleri yerine kullanılabilir. Kuru meyveleri alırken guneşte kurutulmuş ve organik olanını tercih etmeye calışın. Organik urunleri bir cok buyuk markette bulabilirsiniz



1 cay bardağı aşurelik buğday
1.5 cay bardağı doğranmış kuru meyve (Su icinde ıslatılmış)
4 su bardağı su
İsteğe bağlı olarak bal yada pekmez (Bal yalnızca 12 aylıktan buyuk bebeklerin kullanımı icin uygundur)

Buğdayı bir gece onceden 1.5 su bardağı su ile 15 dakika kaynatın. 1 su bardağı soğuk su ilave ederek bir gece bekletin. Ertesi gun iki su bardağı suyu buğdayınıza ilave ederek bir saat pişirin. Buğdayın pişmesine yakın (yaklaşık son 20 dakika) onceden ıslatılmış kuru meyveleri tencereye katın. Hazırladığınız mamayı blendırla iyice ezin.

Ben bu bebek mamasının icine oğutucude un haline getirdiğim ceviz, badem yada kabak cekirdeği katıyorum. Boylece bebek maması bir cok mineraller ve vitaminler bakımından daha zengin hale geliyor. Mesela kabak cekirdeği cinko acısından oldukca zengin. Ve cinko bağışıklık sisteminin gelişmesi icin gerekli olan bir mineral.