Merhaba,
Mavericks kurdum fakat ses kartını tanımadı, Mac işletim sistemi daha once hic kullanmadığım icin takıldım. Windows bilgisiyle Mac kullanmak gercekten zormuş. Multibeast kullanarak (biraz şans eseri) eternet surucusunu yuklemeyi başardım. Cok soru sorup sizleri sıkmak da istemiyorum o yuzden elimden geldiğince kısa ve az soru yazacağım:
1- Ctrl Alt Del Mac'te yok. Takılan bir programı kapatabilmek, işlemini sonlandırabilmek icin ne yapmak gerekiyor?
2- Anakartıma ait ses modulunun ne olduğunu bilmiyorum ve otomatik bulup tanımasını sağlayacak surucu programı sanırım Mac icin yok. Linux'ta olduğu gibi surucu guncellemesi yaptıracak bir terminal kodu var mı? Anakartıma ait mac surucusu olduğunu duşunduğum "X79 DSDT.dmg" dosyasını mount ettim fakat nasıl kuracağımı bulamadım. İcerisindeki Asus klasorunde anakartım icin R4E v1.3 klasoru bulunuyor. Bu klasorde Legacy DSDT's ve SSDT klasorleri var ve icerisinde ses suruculeriyle ilgili ceşit ceşit klasor mevcut. Yolun sonu .aml uzantılı dosyalara cıkıyor ve ses surucusu olma ihtimalleri cok yuksek. Sorun şu ki cift tıklamak cozum değil. Aracı bir program gerekiyor yada bu dosyayı bir yere taşıyıp sistemin gormesini sağlamam gerekiyor. Ne yapmalıyım?
Saygılar,
Efe