Herkese selamlar, oncelikle sorunumu tam olarak karşılamayan ve karışıklığa sebep olabilecek bu başlık icin okuyan herkesin affına sığınıyorum. Kullandığım bilgisayarda Crucial 480GB SSD'de macOS El Capitan, Samsung 850 Pro 128 GB SSD icinde de Windows 10 vardı. Crucial SSD'ye Technopat'tan indirdiğim 08 Mart 2020 tarihli macOS Catalina 10.15.3 imajıyla başarılı bir kurulum gercekleştirdim. Samsung 128 GB SSD'de kurulu olan Windows ile Dual Boot şekilde her şey sorunsuz calışıyordu. Ta ki 128'lik Samsung SSD'yi kasadan cıkartıp bilgisayarımın Windows kısmı icin aldığım Samsung EVO 970 NVMe M.2 500 GB SSD'yi anakartıma takana kadar(bu olanların hepsi bir gun icerisinde gercekleşiyor).
M.2 SSD kasaya takıldıktan sonra Catalina acılmadı, acılış ekranı geliyor fakat sonra her şey karanlık. Catalina'yı tekrar kurmak istediğimde ise ulke secme kısmında Turkiye'yi secmeye calışırken fare ve klavye donuyor. Yeni EVO 970'e Windows 10 kurdum. BIOS ekranından M.2 and SATA Express SATA mode Configuration seceneğinden m. 2'yi secince bilgisayar EVO 970'i gormedi(auto ya da SATA Express secili iken goruyor). Fırsattan istifade Catalina'yı tekrar sorunsuz bir şekilde Crucial SSD'ye kurdum. Sonrasında tekrar BIOS ekranından SATA Express'i sectiğimde durum yine husran, Catalina acılış ekranına kadar geliyor elma logosunun altındaki cubuk doluyor ve siyah ekran. BIOS ekranında ya da direkt kasadan M.2'yi sokunce Catalina acılıyor. Sorunun ne olabileceği hakkında fikri olan var mı?
Kasa şoyle;
ASUS Z170 PRO GAMING.
Intel i7 6700K.
Zotac NVIDIA GTX 760.
HyperX Savage 16 GB DDR4 3000MHz.
Catalina SATA SSD + Windows 10 NVMe SSD sorunu
MacOS0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- MacOS