Merhaba arkadaşlar,
Benim şoyle bir izlenimim oldu: Onceden mouse'un ışığı yanmasın diye bilgisayarı kapattıktan sonra fişini cekerdim -monitorun de-. Yaklaşık 5 gundur bilgisayarın fişini cekmiyordum ve her acılış-kapanış suresi yaklaşık 10-11 saniye oluyordu. Bugun bilgisayarın ve monitorun fişini cekmek aklıma geldi ve yatarken fişlerini cektim. Sabah bilgisayarı acmaya kalktığımda acılışı yaklaşık 35 saniyeyi buldu. Aralarda gene acıp kapattım bilgisayarı. Acılış-kapanış sureleri birbirinden farklı değildi. 35,30, 25, 36 gibi sureleri buldu. Eskiden bilgisayarın acılış hızı 10 saniyeyi buluyordu. En cokta Windows yuklemesi gectikten sonra 5-6 saniye siyah ekran geliyordu. Sosyalde de daha once gormuştum, Windows yuklendikten sonra siyah ekran oluşumu bircok kişide olmuş. Bu sabah bilgisayarı actığımda 20 saniye bekledim bu siyah ekranı. Benim icin sorun değil ama bilgisayarın fişini cektikten sonra şunu da farkettim: Bios ayarlarım sıfırlanmış. Zaten cok fazla değişiklik yapmamıştım sadece Cpu fan hızının en duşuk 600 rpm'ye inmesini, Cha fanınında 300'e inmesini ve Bios'a giriş ekranının 1 saniye durup, gecmesini değiştirmiştim. Bu gece fişi cıkartıp, sabah takınca bu ayarların değiştiğini farkettim. Bilgisayarda hicbir değişiklik yapmadım. Ayarlar konusunda olsun dosya konusunda olsun. İşletim sistemim Windows 8.1 ayrıca gelen 1. guncelleştirmesini de yaptım. Aslında orjinal mi değil mi bilemiyorum. DreamSpark hizmeti ile aldım, sanırım orjinal oluyor. Anakartım H81M-Plus, İ5 4460 işlemci ve 4 gb ramim mevcut.
Benim icin problem değil ama sadece merak ettim. Eğer bilgisayar icin zararlıysa bir daha fişini cekmem. Sadece uzun sure kullanılmayacağında cekerim. Yorumlarınız icin şimdiden teşekkur eder, iyi gunler dilerim.