aklıma gelen bazı bilgileri size aktarmak istiyorum bunların hepsi cocuklarımız icin
1. cocuklarınızı uyuturken yanında olun o uyuyana kadar bekleyin hatta klasik muzik eşliğinde yada sizin sesinizle uyuması ona muthiş derecede mutluluk verecektir
2. yemek konusunda zorlamayın KESİNLİKLE... yemiyorsa ısrar etmeyin kendisi bir sure zaman sonra zaten yemek yemek isteyecektir( zaten zorla yenen yemeğinde bir yararı olmadığını da biliyorum)
3. o konuşurken dinleyin onemsendiğini bir birey olduğunu bilsin sakın işim var falan gibi sozlerle onu kırmayın mumkun olduğunca nazik olun
4. ozel hitaplar ile cağırın (canım, yavrucum, seni seviyorum) eşinize hitap ettiğiniz şekilde değil aşkım gibii Tabiki bu da bir sevği cumlesidir ama bu şekilde daha cok yakışır
5. bir iş yapmasını isteyin ve onu gizlice takip edin cocuk bilmeden guvenmediğinizi duşunmesin
6. genellikle yeni konuşmaya başlayan sevimli şeyler istedikleri şeyleri yanlış ifade ederler (su'ya bu, gule gule'ye atta bay bay 'a baş baş gibiii) cok hoşumuza gider tabi ama ilerde kendini ifade etmekte zorluk yaşayacakları da bir ihtimaldir Kelimelerin doğru olanını bildiklerinde daha guzel bir turkceye sahip olcaklardır
7 ve en onemlisi onu toplum icinde aşağılamayın bu topluma karşı pasif davranmasına, kalabalıkta sıkılmasına, toplum icinde konuşamamasına neden olacaktır
8 başkası ile kıyaslamayın (annem yapardı şimdi o kızdan nefret ediyorum )agresif olabilir

o kadar cok şey varki cocuklar hakkında bildiğim şeyler buralara yazmakla bitmez cok kitap okuyun cocuklar ile ilgili

HOŞCAKALINN...