Cocuk Hastalıkları Hepatit b li anneyim doğum yapacağım yardım!! Bebeğimi emzirmelimiyim..
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuk Hastalıkları Hepatit b li anneyim doğum yapacağım yardım!! Bebeğimi emzirmelimiyim..
-
01-10-2022, 02:32:24merhabalar ben 2007 de hapatit b hastası olduğumu oğrendim. Tedavi oldum fakat vucut bağışılık kazanamadığı icin hepatit vucudumda kaldı.. yani kronik taşıyıcı hepatit b li biri olarak tedavimi devam ettirdim.. 2008 yılının sonuna kadar barclude 0.5 mg diye bir ilac kullandım ve değerlerim sıfırlandı..ilac kullanmayı bırakıp hayatıma devam ettim..takii hamile kaldığımı oğrenene kadar hamileliğin etkisiyle hormonal değişiklikten dolayı virus aktif olmuş ve karaciğer enzimlerim bir anda yukseldi..hamileliğimin 3. ayından sonra viread 245 mg diye bir ilac kullanıyorum...ve şuan 37.haftamın icindeyim ilac kullanmaya devam ediyorum. bu surecte bebeğim kullandığım ilactan hicbir zarar ve etki gormedi sağlığı iyi cok şukur.. fakat artık doğum olacak ve ne yapacağımı bilmiyorum..karaciğer doktorum ilacı bırakmamı onermiyor..ilacın sute gecip gecmediğinide..sadece bebek doğduğunda aşılanıp serum yapılacak hastalık ona bulaşmayacak diyorlar fakat emzirme konusu mumama yardım edecek kimse bulamadım ne yapacağım benim durumumda olan anneler yardım edin.. ne olur mutlaka birileri vardır benim durumumda ne yaptınız..