1. "Ay tansiyonum duştu/cıktı şu camları acın kalabalıkta bayılacam" teyzesi.

Hemen suyu olan uzatsın.
2. "Seni torunuma/oğluma alayım." teyzesi

Ben de kollarımı acmış senin muhtemelen tipsiz torununu/oğlunu bekliyordum teyze. Ama yine de otobusun en guzel kızı gibi hissetmedim değil.
3. "Yavrum cok yuksek sesle dinliyorsunuz şu dımtıs muziği. Senin icin diyorum ben kulağın sağır olacak,beni rahatsız etmiyor."

%500 teyze rahatsız olmuş.Once konuşmaya başlar siz sadece dudakların kıpırdadığını gorursunuz.Sonra ayıp olmasın diye kulaklığı indirip dinlemek zorunda kalırsınız size hazırladığı ibretlik hikayeleri.
4. "Cık cık cık kalkta yer ver bu gencliğin hali ne boyle,ayıptır." teyzesi.

Kınar.Pis kınar.Sizi rezil eder butun toplu taşımaya.
5. "Aman yavrum bak ne guzel okuyormuşsun.Akıllı bir gence de benziyorsun,siyasete falan bulaşmayın okulunuzu bitirin bak benim oğlan.." teyzesi

Yav he he teyze.
6. "Yer misin yavrum?" diye sorup,cevabınız ne olursa olsun zorla yediren teyze.

Goz hakkıdır o.
7. "Evladım ben ters oturamam,yer değişelim mi?"

E teyze yani ben de biliyordum gidip oraya oturmayı di mi.Demek bi sebebi var ben burda duz duz oturuyorum.
8. Bağıra bağıra telefonda konuşan teyze.

Muhtemelen komşusunun oğlunun dedikodusunu kendine sorun etmiş,avazı cıktığınca tum toplu taşımaya dinletiyordur.
9. Yer vermeye kalkınca "Otur yavrum otur,ben sizden gencim ayol hihihi." diyen teyze.

Bu teyze size değişik ispatlarda bulunmak isteyebilir.
10. "Şimdiki gencler bıdı bıdı biz eskiden..." diye başlayan teyze.

Sanki dunyayı kurtarmış anasını satayım gencken.
11. "Ne bicim kullanıyor bu şofor bey!?" diyen,her şoforu ezberlemiş,kendini juri ilan etmiş teyze.

"Gordun mu bak yanlış sollama yaptı.Devletin arabası ya,kendine guveniyor tabii."
12. İki one arkaya savrulunca,ya da şofor arka kapıyı erken kapatınca "İnsan var insan biraz bak biraz dikkat et." diye haşlayan avukat teyze.

"Hic mi bakmıyor aynalara bu şofor hayret bir şey?"
13. "Havalandırmayı acaaaaar mısın şofor bey?" diyen otobusun sozcusu teyze.

14. Otobuse binerken "Bismillahirrahmanirrahim" cekip,okuyup ufleyen teyzeler.

Sanki kendi kullanacak.
15. Arkadaşınızla guluştuğunuzde "Ay bunlar genc,kanları kaynıyor." diye sizi seven sevindirik teyze.

16. Onceki duraktan hareket ettikten sonra hemen "Duğmeye basar mısınıııız?" diye panik yapan inmek icin yerinde duramayan teyze.

Evladım durağı kacırıyorum sonra.
17. Tum durak boyu yerinde oturmuş tam otobus kalkarken inmeye karar verip toplanan sonra "İnecek var aaay inecek var!" diye tum otobus delikanlılarını şoforun uzerine salan teyze.

18. On kapıdan girer girmez "Ah vah" diyerek koltuklara tutuna tutuna zig-zag cizerek arkaya doğru gelen teyze.

Akbil de basmayabilirler bazen.Cakalotlar.
19. Poşetlerine bebekleri gibi davranan,birinin ayağı bile değse kıyameti koparan teyze.

Sebzeler eziliyor sonra yavrum.
Alıntı