KIZIMIN KARDEŞ KISKANCLIĞI HAD SAFHAYA ULAŞTI LUTFEN YARDIM edin. 8 yaşında kızım 2 yaşındaki kardeşini doğduğu gunden beri dehşet kıskanıyor. Surekli kendisini sevmediğimizi kardeşini sevdiğimizi vurguluyor. Mumkun mertebede kızımla ilgilenmeye calışıyoruz, onu fırsat buldukca sosyal aktivitelere goturuyoruz, birlikte vakit gecirip oyalamaya calışıyoruz ama boşuna. onun aklı kardeşinde. Kucuğumle bir nebze daha cok ilgilenmek zorunda kalmış olabilirim. Takdir edersiniz ki o hala daha bir bebek ve bakıma ablasından cok daha fazla ihtiyacı var. Bunu ablamız hazmedemiyor. O kadar sinirli olduki ne bana , babasına saygısı kaldı ne de diğer aile buyuklerine, okuldaki başarısını bile olumsuz etkilemeye başladı. Okulda dışarıda cekingen ice donukluğu arttı, evde ise asabiliği arttı. Surekli birşeyler aldırmaya calışıyor. Kimi gorurse (nazının gectiklerine tabiiki) bana, babasına, dedesine, anane babanesine vb. Sanki yakalayamadığını duşunduğu soyut sevgiyi (aslında alakası yok, o bizim herşeyimiz-onu cok seviyoruz) maddi şeylerle bulmaya calışıyormuş gibi

Ben calışıyorum, gununun buyuk bolumu babane ve dedesiyle geciyor. Benden cok babanesi ilgileniyor. Kendisine de her zaman soyluyorum babaannen annen gibi, herşeyine koşuyor diyorum. Annenin yapamadığı bir cok şeyi sana o hazırlıyor, yapıyor onu kırma sakın diyorum. Ama yok..yok ....yok...beni hic dinlemiyor. Babanesine cok kotu hakaretler ediyor. Bugun yine kavga etmişler. Beni arıyor guya babaneyi şikayet edecek. Sen burada hatalısın dedim. Babaannesi cok uzulmuş kırılmış, babaneni ver telefona dedim. Kadıncağız gelmiyor telefona, o bile sanki benim kızıma bu sozleri soylttirdiğimi mi duşunuyor,acabacok uzuluyorum, cok babannsine, dedesine terbiyesizlik etmesini istermiyim hic, aynı saygısızlıkları bana da yapıyor, istediğini yapmazsam.

Psikoloğa goturmek istedim, başta hem babamız karşı cıktı, hemde ucretini karşılayacak maddi gucum yok, Belki onlar da teorik bilgiler verip paramı alacaklar bilmiyorum. Ama hayat teoriye benzemiyor işte..Maalesef teorik bilgilerin coğunu biliyoruz, okuyoruz.. ama uygulamada sınıfa kalıyoruz..

Burada daha tecrubeli anneler varsa, kardeş kıskanclığının ustesinden gelebilen bana onerilerde bulunabilir misiniz. Resmen bir kıskaca girdik, ne yapacağom bilemiyorum:26: