Yazı biraz uzunca ama ben cok beğendim arkadaşlar. Okumanızı tavsiye ederim...
Zaten hep savunurdum cocuk yetiştirmede salt doğru yoktur diye. Cocuğun kişiliği, ailenin yaklaşımı, cevresel etkiler, genetik faktorler vs. hepsi bir butun. Onemli olan ahlaklı, cevresine saygılı cocuklar yetiştirmek diye duşunuyorum... :81:
Turkiye'nin suda doğumla dunyaya gelen ilk bebeği Zirve Doruk Kesican, Turkiye'nin modern usullere gore yetiştirilen ilk cocuğu... Daha annesinin karnındayken klasik muzik dinletilerek hayata hazırlanan Zirve Doruk, 1985 yılının haziran ayında Turkiye'de bir ilki gercekleştiren annesi
Ebru hanım tarafından suda dunyaya getirildi. Cocuklarının gelişimine verdikleri onemi Oğlumuzun icine doğduğu evrene saygılı, ozguvenli ve bizim başaramadıklarımızı ercekleştirebilecek bir cocuk olması icin her şeyi yaptık" sozleriyle ozetleyen anne Ebru Kesican, biricik yavruları Zirve Doruk hakkında şu bilgileri verdi:
"Eşim ve ben, Zirve Doruk icin o zamanın en modern usulleri neyse hepsini birer birer uyguladık inanın. Oturmasını, kalkmasını, tuvalet adabını, kac yaşında hangi arkadaşları ile ne oynayacağını falan hepsini kitabına uygun yaptık. Koca insanlarız, şu yaşa kadar daha bir kere psikoloğa gitmedik; Zirve Doruk belki 2 yaş sendromuna girer diye pedagog'a koştuk zamanında. Henuz 5 yaşında baleye başladı, sonra piyanoya yazdırdık, ilkokuldayken tenis oynardı, satranc deseniz o da var, yemedik icmedik ozel okullara da gonderdik ama gelin gorun ki yaş biraz ilerledikce bizim oğlanın da diğerlerinden pek bi farkı kalmadı. O kadar tenis dersi alan cocuk yine halı saha macına gitti, yine butun gun oturup televizyon izledi. İşte şimdi de bankacı oluyor... Tamam oğlumuzdur, bir yaramazlığını da gormedik cok şukur ama suda dunyaya gelen bir cocuğun, şimdi elinde iddaa kuponlarıyla gezip, bankacılık sınavlarına hazırlanması da ağrıma gidiyor acıkcası."
"Cocuk maalesef kendini amorti etmedi" Sozlerine oğlunun hic değilse it kopuk serseri olmadığı icin memnun olduğunu soyleyerek başlayan baba Serhat Kesican ise yine de yaptıkları yatırımların cok da karşılığını alamadıklarını itiraf etti. Kendisinin de bir devlet bankasından emekli olduğunu dile getiren baba Kesican, "Zirve Doruk ne olursa olsun bizim canımız ama yine de bir kendi cocukluğuma bakıyorum, bir bizim Zirve Doruk'un cocukluğa bakıyorum, aklım almıyor...
Ben koy yerinde, saldım cayıra mevlam kayıra anlayışıyla yetişip bankacı oldum, bizim oğlan aman hangi yaşta hangi oyun kişisel gelişimine katkıda bulunacak, aman organik gıdalarla beslensin falan derken yine sonunda benimle aynı noktaya vardı. Kabaca bir hesap yaptım, bankadan emekli olana kadar kazanacağı parayla bu yaşa gelene kadar onun icin yaptığımız masrafı ucu ucuna ancak cıkartabiliyor. Neyse, canı sağolsun tabii. Evlattır neticede..." diyerek, yaşadığı hayal kırıklığını gozler onune serdi.
"Bazı şeyler zorla olmuyor"
Anne ve babasının acıklamalarının ardından soz alan Zirve Doruk Kesican ise bazı şeylerin de fıtrat meselesini olduğunu ve ailesinin daha en başta klasik muzikle olsun, suda doğumla olsun beklentileri gereksiz yere yukselttiğini belirtti. Sadece isminin ağırlığının bile kendisi icin yuk
olduğunu vurgulayan Zirve Doruk Kesican, "Valla benim kimseden baleydi, gitar kursuydu bilmmneydi gibi bir talebim olmadı. Zaten sonra arkadaşlar arasında da epey zorluk yaşadım, sıkıntılar oldu. Baleyi filan zaten kimseye anlatamazsın da, suda doğum hikayesi yuzunden bile lise bitene kadar lakabım lepistes olarak kaldı. Sağolsunlar uğraşmışlar etmişler ama keşke hic girmeselerdi boyle işlere" dedi.
Hayatının bundan sonraki donemi icin sınavları gecebilirse bankacı olmak ve Fizik oğretmeni olarak atama bekleyen kız arkadaşıyla evlenip birlikte 10 sene ev kredisi odemek gibi planları olduğunu belirten Zirve Doruk Kesican, acıklamalarına şoyle son verdi: "Bizden gecti artık ama cocuk sahibi olunca yine elimiz mahkum deniycez bu klasik muziğiydi, suda doğumuydu, zeka geliştiren oyuncaklarıydı falan. Bu şekilde 3-5 jenerasyon sonra belki aileden dahi bir bilimadamı ya da bir gol kralı falan cıkarabilirsek ne mutlu bize..."
Harika bir yazı.. Lutfen okuyun...
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Harika bir yazı.. Lutfen okuyun...