İşte her şey onu kaybetmemle başladı.Anne olmayı ne kadar cok istediğimi fark ettim.Cok ağladım cok dualar ettim Rabbime.Fazla gecmeden 1,5 ay sonra şukurler olsun tekrar hamileydim.Bu kez cok istemiştim ve hissetmiştim hatta reglime 4 gun kala oğrendim hamileliğimi.
3 temmuz sabahı bir ruya gordum.Bir kız bebeği vardı kucağımda aynı sabah yakın arkadaşımda aynı ruyayı gorduğunu soyleyince icim rahatlasın diye tekrar test yaptım.İkinci cizgi silikti.Emin olmak icin yine doktora gittim.İhtimal vermediğim icinde test sonucunu telefonda oğrendim.Pozitif ti.Fakat değerim duşuk cıktığı icin (63)tekrar duşuk olabilir diyerek 2 gun sonra kan tahlili tekrarı istedi doktor.O 2 gun gecmek bilmedi sanki bana.Pazartesi sabahı gittim kanı verdim.3 saat sonra cıkar dediler.Zaman gecmedi sanki.Aradım.'Cok yuksek cıktı doğrulamak icin başka bir laboratuvara gonderdik' dediler.Cok yorulmuştum bir sonuc soylesinler bana diye kıvranıyordum resmen ama etrafımda eşim ve benden başkada bilen kimse yoktu bu durumumu.Nihayet bir kac saat sonra sonuc doğrulandı 'Hamileydim ŞUKURLER OLSUN' Eşime mujdeyi verdim hemen bir 'oh'cektik ikimizde.
Cok cok guzel bir hamilelik değildi aslında ama benden daha zorunu yaşayanları duşunerek şukrediyorum Rabbime.Surekli sağlık sorunlarıyla uğraştım.Vucudum sanki yılların birikiminin yorgunluğunun acısını hamileyken cıkarıyordu benden.Kum dokuyordum,Midemin ve boğazımın yanmaları canımı cok acıtıyordu nitekim kronik gastrit olduğumu oğrendim.Vitamin eksikliği bel fıtığı derken 4 ay boylelikle gecti.Nihayet yemek yiyebilmeye başladım.Oyleki doktoruma 'bayramda şeker yiyebilir miyim'diye sorduğumda hemşirelere dalga konusu olmuştum.2 ay guzel gecti fakat bu defada 3 lu taramamda risk cıktı.Doktorum bana riskleri anlatırken hazırlıklı gitmemin rahatlığı vardı uzerimde.110/1 cıkmıştı.Ayrıntılı ultrasonu onerdi.Metanetimden oturude tebrik etti.Benim gibi korkak biri duşunun boyle bir durumda inanılmaz sakindim.Aksine eşim panikledi ve apar topar ozel bir doktora gidip 10 dakika bile surmeyen muayeneye yuklu miktar odeyip cıktık.Neticede ayrıntılıda sonuclar iyi cıktı.Doktor onay verdi.İki ayrı doktorda onayladı ayrıntılıyı.Bende eşimde kalbimizi hic bozmadık aklımızdan hic kotu şeyler gecirmedik.Bu surecte doktor konusundada sıkıntılar yaşadım ve doktor değiştirdim hepside 3 lu taramama takılıp kalıyor amniyosentez yaptırmadığım icin resmen suclanıyordum.En son 6.ayımda bana yakın olan ozel bir hastaneden rastgele bir doktordan randevu alıp muayeneye gittim.Canım doktorum BAŞAK HANIM SENİ COOOOK SEVİYORUZZZZZ......
Sonraki muayenelerim tamamen onun kontrolundeydi artık.Eşimde bende artık rahatlamıştık bu konuda.Doğumu nerde hangi doktorda yapacağım belliydi.Tabii bu arada kızım kendini hemen her doktora gosterdi.Biz sormadan doktorlar cinsiyetini soyluyordu bazen.Hamileiğimi aileme ve arkadaşlarıma soylediğimde 6 aylık olmuştuk ve karnım hala cıkmamıştı.Bu nedenle pek kimse inanamadı.7-7,5 aylık olduğumda karnım birden kocaman oldu.One doğru cok sivri bir karın bazen beni zorluyordu.Arkadaşlarım ve ailem 'top yutmuş gibisin' diyerek guluyor ve fotoğraflarımı cekip alay ediyorlardı.Yakınlarım bunu yaparken nst icin gittiğim yerdeki hamişler ise 'ne guzel az buyumuş karnın' diyorlardı.Bana sorarsanızda hayli buyuktu.Doğum sonrası hic gitmeyecek sanmıştım cok şukur gitti hepsi.Sırt ve bel ağrılarım artmıştı bu nedenle.Doğum zamanı yaklaştıkca inanılmaz korku sarıyordu beni.Hatta burada bir cok kişi korkularımı cok iyi bilir.Korkudan o kadar cok detay soruyordumki burdaki herkese.Galiba kimse benim kadar korkmamıştır doğumdan diye duşunuyordum.
Sanırım en son muayenemde yani 17 şubatta nst ler kan sonucları falan derken doktorum ve ben normal doğuramayacağıma karar verdik.Kemiklerim ve bana olan guvensizlikleride bu konuda etken oldu.Zaten gittiğim coğu doktor normal doğum yapamayacağıma kanaat ediyordu.Doktorum 3 martı onerdi fakat eşim cuma gunu isteyince 5 mart sabahına tarih aldık ameliyat icin.Bu arada son 1 aydır damardan aldığım onca kan ilacı sonuc vermiyordu doktorum yukseltmemiz gerek ameliyat icin gerekli demesine ve 6 kez damardan almama rağmen 9 dan yukarı cıkmadı kan duzeyim.Artık o şekilde girdim ameliyata.Kimseye haber vermedik.Herkese her an olabilir deyip geciştiriyorduk.Zaten her şeyim aylar oncesinden hazırdı.Son 2 aydır evde temizlemediğim tek bir nokta dahi kalmamıştı nerdeyse.Eşimle bu nedenle surekli tartışıyorduk.Erken doğum olacak diye kızıyordu ve haklıydı.Cantamda eksiğim yok fazlam vardı.Su ısıtıcıdan sauna belte kadar

5 mart sabahı saat 7 de uyandık herşeyimiz geceden hazırdı.Eşimde bende kızıma tertemiz hazırdık.Biraz huzunlu ve suskundum.İlk defa ameliyata giriyor ve anne oluyordum.Psikolojim tuhaftı aslında ne hissettiğimi bende bilmiyordum boşluk gibi bir şeydi sanki.Evden cıkarken belki bir daha gelemem diyerek her yere baktım.Arabaya bindik eşim bankamatikteki işini halletti ve hastaneye doğru yola cıktık.Saat 8 di.Eşim hemen işlemleri başlattıiİcimden ona kızıyordum ne kadar duygusuz hemen beni ameliyata yollamaya calışıyor diye.Yol boyu beni rahatlatmak icin konuştu ama benim ağzımdan pek bir laf cıkmıyordu.İşlemler yapıldı yukarı odaların olduğu bolume gectik fakat oda bulamadık.Eşim randevumuz olduğunu soyleyerek gorevlilere durumu anlattı fakat aniden gelen hastalar olabileceğini bende anlattım.Bizi gecici olarak oda boşalana kadar doktor odasına aldılar.Koltuğa oturduk karşılıklı gazete okuduk eşimle.Annem aradı 'Şu kanalı ac kansızlıktan bahsediyorlar ' dedi.'Tamam anne acarım' dedim

Saat 10:30 gibi iceri hemşire geldi bana onluğumu giydirip sondayı takacaktıki ben kıpraşmaktan izin vermedim bir turlu.En sonunda ameliyathanede takılsın deyip dayanamadı kaprislerime

Bir uyandığımda eşimin ağladığını gordum.Bir diğerinde eşimin bana kızımın ayak izini gosterdiğini.Birinde goğsumu cekiştirdiklerini ve canımın acıdığını sutun gelip gelmediğini gormeye calıştım.Boyle boyle uyu uyan durumları yaşadım.Kızımın tam olarak yuzune baktığımda saat 14:00 civarıydı sanırım ve ablam gelmişti onun kucağında gorunce 'Bu benim kızımmı' dediğimi hatırlıyorum.Aslında miniğim canım yavrum hep yanımdaydı.Nedense ben kalkamadığımdan eşimse korkmasın diye bana goster diyemedim.Ablamda gorebildim ancak AYŞENUR ' umu.
Canım Yavrum Canım kızım 05-03-2010 saat 10:45 sen bizim tum dunyamız oldun.Rabbime şukurler olsunki senin annen baban olduk.Boyle guzel bir varlığı bize nasip etti.
Şimdi dualarımız isteyen tum annelerle... Rabbim bu ozlemi yaşayan herkese en kısa zamanda anneliği tattırsın... Yavrularımız sağlıcakla hayırla buyusunler inşAllah.....
ŞUKURLER OLSUN AYŞENUR'UN ANNESİYİM..........