Herkese merhabalar,

Bir arkadaşım Casper - CN TKI 3210E markalı bir notebook almış! O kadar da dedim bana sormadan almayın sizi kazıklarlar diye ama dinlemediler

Her neyse almışlar lakin bu bilgisayarda orijinal Win8 yuklu. Haliyle kullanımdan ve metro arayuzunden hic hoşlanmamışlar ve beceremiyorlar.
Bana bu arayuzun kapatılıp kapatılamayacağını sordular biraz baktım regeditten oluyormuş ama girdileri bulamadım. Bende elimdeki win7ultimate64bit i format atmayı onerdim fakat o sırada da aklıma bir şey geldi.

2012 sonbaharında win8 cıktığında bir takım haberler gormuştum bilgisayarları formata kapattılar diye (markaları hatırlamıyorum). Yani win7 yuklemesin kimse win8 kullansın diye ( okuduğum haberlerde boyle soyleniyordu) Benim de icime kurt duştu casper bu yapar mı yapar dedim. Microsoftla bir anlaşma yapıp boyle bir şey yapacağını duşunuyorum o nedenle henuz format atmadım. Malum casper format attın bozuldu diye garantiden cıkartacak bir firma -_-

Sizlere sorum acaba format atarken sorun cıkar mı, Casper boyle bir anlaşma yaptı mı?