Dun Windows 8 Pro RTM x64 surumunu kurdum harika olmuş...
Ben RP surumde aslında biraz Metro'dan şikayetci, masaustu ve notebook PC'lerde gereksizliğini savunan fikirdeydim. Metro'yu da kişileştirdikten ve zaman gecirdikten sonra alışıyorsunuz. Arkadaşlar zaten şoyle bişey var tek tuşla [Windows tuşu] masaustune geri donebiliyorsunuz. Alıştıktan sonra Metro Apps'leri acmak kapamak cocuk oyuncağı hatta klasik masaustu ile sekronize yapabiliyorsunuz. İşin guzel yanı default Apps'lerin [Mail, News, People..] ram tuketimi gayet optimize geldi bana x64'te CPU kullanımlarıda cok duşuk. RTM resmi olarak yayınlandıktan sonra da yazılımcıların Metro UI ustunde calışan Windows Store uzerinden Apps'leri de sunacak olmaları heyecan verici. Bu arada Metro UI'nin ismini değişmesi muhtemel...
İlk olarak Windows 7'nin yanına kurmuştum ama şimdi ana OS olarak kullanıyorum Windows 8'i
Oyun performansı deneme şansım olmadı ama %5-10 civarı daha ustun olduğu soyleniyor. Yeni File Explorer guzel olmuş, cok kullanışlı hicbir ek pencere işlem yapmadan coğu şeyi yapabiliyorsunuz. Acılış kapanış hızı zaten ortada ve şunu soyleyeyim Windows 7'den daha hafif sistem. Bir diğer guzel yanı sabit disk dosya kopyalama; hem hızlı hemde duraklat/devam et gibi secenekler var. Aero yok gibi, cok cok ince bir saydamlık var, Windows 7 ile beraber gelen Aero Shake, Aero Snip vs gibi ozellikler devam ediyor. Windows 8 sectiğiniz duvar kağıdına gore pencere renklerini ayarlıyor.
Default PDF, ISO aracı, virus programı olması Windows'un bence senelerdir olan eksikliği idi, 8 ile beraber default antivirus PDF ve ISO aracı programı var Guvenlik programı, Windows Defender fikrimce 3. parti bir uygulama kurmaya gerek yok. Gerci kullanıcı deneyimi ve amacına da bağlı ama standart ev kullanıcısı icin gerek yok gibi. Bir diğer guzel olan ozellikte bilgisayara deep freeze gibi roll back yapabilmeniz.
Biraz daha zaman gecireyim geri donuşleri yazarım...
Başlattan vazgecemeyenler, ne yapacağız diyenler icin : https://www.technopat.net/forum/windows-8/6970-windows-8de-baslata-alternatifler.html
------------------------------------------------------
Sizin fikirleriniz, goruş ve onerileriniz neler ?