kız kardeşim 28/07/2008 tarihinde anlaşmalı bir şekilde eşinden boşandı... fakat nufusundan kendini duurtmedi ve bu evlilik kendi aralarında devam etti... kanunlar nezdinde hala evli olarak goruldukleri icinde yeniden nikah kıyma gereği duymadılar... olay şoyle oldu... mahkemeye cıkdılar hakim boşanmayı onayladı... bundan sonra yapılması gereken işlemler neyse yapılmadı... şimdi hala onun soyadını taşıyor gorunuyor.. bu durumda ne yapılabilir... yani bu evlilik gecerlimi yoksa işine gelmediği bir konu olduğunda biz şu tarihde boşandık diyebilirmi... mesela e devlet şifresiyle girirdiğinde duruşma devam ediyor yazısı cıkıyor ama aynı zamanda ust kısmındada karara bağlanmışda yazıyor...
kızkardeşimin eşi ticari bir takım sıkıntılar yaşıyor bu donemde ve icralık durumlar soz konusu olma ihtimali var. bu durumda kız kardeşimin uzerindeki maldan alacaklı taraf bir hak talep edebilirmi.. kız kardeşim ben boşandım şu tarihde diyebilirmi. yoksa kendini nufusdan duşurmediği icin mesulmu tutulur.. derdimi anlatabildimmi bilmiyorum.. yanıtlarsanız sevinirim...
boşanma kararını onatmama durumda neler yaşanabilir...
Hukuk0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- boşanma kararını onatmama durumda neler yaşanabilir...