Merhabalar,
Eşimin ilk evliliğinden 10 yaşında bir kızı var. Boşanma, anlaşmalı olarak gercekleşmiş ve velayet anneye verilmiş.
Eşimin kızıyla goruşme suresi protokolde şu şekilde ifade edilmiş:

"Taraflar muşterek cocuk *** ****’nın, baba *** **** ile şahsi munasebet sağlaması konusunda karşılıklı olarak anlaşmışlardır. Şoyle ki ; Baba *** **** , cocuk *** ****’yı hafta sonu icin Cuma akşamı 18:00 den Pazar akşamı 19:00’a kadar gece yatılı olarak goruşmesi, ayrıca dini ve resmi bayram tatillerinde anne *** **** ile goruşulup uygun gun ve zaman aralığının programlanarak baba ve kızının goruşmesi anne *** **** tarafından uygun gorulmuştur. "

Eşim kızını okul zamanı, her hafta ctesi sabah alıp pazar akşam anneye bırakmaktadır. Okul kapalı olduğunda, her hafta cuma akşam alıp pazar akşam anneye bırakmaktadır. Eşim bu konuda uzerine duşeni yapmaktan hic cekinmiyor ama sık olmamakla birlikte bazı haftasonları ve resmi tatillerde (1 gunluk olanlarda) işi vs nedeniyle kızını alamıyor. Eski eş bu durumlarda surekli problem yaratmakta ve olum-doğum dışında mazeret kabul etmem demektedir.Uzun bayram tatilllerinin tamamında kızını babaya gondermek istemektedir. Ayrıca protokolde yer almamasına rağmen eşime somestr tatilinde 1 hafta, yaz tatilinde de yarısı olan 6 hafta kızını sen alacaksın demektedir. Eşim de ben de calışıyoruz ve bu kadar yıllık iznimiz bile yok. Eski eş,babaanne baksın o zaman diyerek baskı yapmaktadır. Eşimin bu şekilde bir yasal zorunluluğu olmadığını duşunuyorum ama yine de konu uzmanından goruş almak istiyorum.
Teşekkurler.