insirah
Menekşe

Giriş tarihi
Mar 2009

ben de cok kolay doğum yaptım. hep burdan normal doğum hikayelerini okuyup ben de paylaşıcam hikayemi diye duşunurdum rabbim nasip etti cok şukur.
cuma gecesi oğlumun doğmasını cok istedim bunun icin 2 kez kuveti doldurdum sıcak suda yarım saat bekledim. ama ne ağrım ne sancım vardı cuma gunu gecti. acılmanın olması icin internetten okuduğum tum yontemleri uygulamıştım her gun 6 7 tane hurma yiyordum her yere yuruyerek gidiyordum. hep hareketliydim. en son care cinsel ilişki kalmıştı geriye eşimi ikna ettim spermlerin cok faydası varmış acılma icin. cumartesi sabahı doktora gittim acılmam 3 cmdi ama nstde ağrı gorunmedi. doktor gel suni sancı verip seni doğurtalım dedi ama ben bu sureci evde gecirmek istediğimi soyledim ve eve donduk. sonra carşıya cıktık annemle 1 saat kadar yuruduk alışveriş yaptık ne ağrım ne sancım vardı. bi arkadaşa cay icmeye gittik tuvalete gittim abdest aldım ikindi namazını kılıcaktım namaza durduğum esnada su gelemeye başladı. annem arkadaş ben oyle telaşlandık ki napıcamızı şaşırdık. hemen namazı kılıp doğru eve yurudum ev de 15 dakika var cantamı aldım taksi cağırdık doğru hastaneye. ebeler geldi alttan baktılar acıklık 6 cm olmuş yine ağrı yok doğum başlamış dedi ebe. 1 saat kendi sancımın gelmesini bekledim sancı ve acılma yoktu mecburen suni sancı taktılar ama korktuğum gibi olmadı 8de suni sancı verilmeye başladı ama ben hala ağrı hissetmiyordum yarım saate bi ebeler gelip kontrol ediyorlardı acıklığı 7 cm 8 cm ağrı yoktu ama acılma oluyordu bu surecte hep summessebiyle yesserah summe emaatehu fe egberah ayetini okudum acılmaya faydası olduğunu soylemişti bi ablamız. ve gece 11 bucukta doğumhaneye aldılar doktor sancı geldiği anda kuvvetli ıkınmamı soyledi ilk ıkınmada başarısızx oldum cunku sancıyı tam manasıyla hissedemiyordum bu da ıkınmamı engelliyordu 2. ıkınmamada biraz daha başarılıydım ama yarım kaldı 3. sefer bebeğimin elini bacağımda hissettim. oyle tarif edilmez mukemmel bi duyguydu ki anlatılmaz. bebeğimi gormuştum sağlıklıydı rabbime şukrettim. sonrasında dikiş işlemleri ve eşinin cıkarılması. işlem tamam gece tam 00.00da bebeişim doğmuştu. dikiş esnasında doktor soruyo 3. duşunuyo musun ben de bu doğum kolaydı tekrar duşunmeye başladım diyorum bebeişim 3 kilo 130 gr 52 cm mehmet keremim. rabbim isteyen herkese yaşatsın bu tarifsiz duyguyu.

bu arada bu konunun da benim kolay doğum yapmama cok etkisi olduğunu duşunuyorum. her sayfasını okudum. doğumun oyle korkulacak bi yonunun olmadığını oğrendim kendimi normal ve kolay doğum yapıcağıma inandırdırm. hakikaten de inandığım gibi ağrısız kolay bi doğum tecrubesi yaşadım duaları da unutmamak gerek tabi.

Hamilelik Takvimi
Deryacık, bianc, triendy21 ve 10 diğer kişi bu mesajı beğendiler.
01-05-2012, 21:13 Konu Sahibi : diLLi_duduK #285 yusuf_defne
Yusuf Mert'im her nefesim

Giriş tarihi
Nov 2011

nzlalp kullanıcısından alıntı
MERHABA ben size cok yakın zamanda doğum yapmış biri olarak tecrubelerimi paylaşıcam umarım faydam olur...
gecen sene bu zamanlar hamile olduğumu oğrenmiştim.ve hemen araştırmaya başladım hangi doğum daha sağlklı diye ve butun kapılar bana normal doğumu gosterdi.hamileliğim boyuncada doktorumla birlikde normal doğuma kendimi hazırladım.kesinlikle sezeryan aklımdan bile gecmedi.bebeğim ve benim sağlık problemim olmadığı surece kesinlkle normal doğum yapacaktım.dunyaya bir bebek getiriyorsunuz her turlu zorluğa razı oluyorsunuz ama sezeryanla ona kotuluk yapıyorsunuz(keyfi sezeryanlar icin konuşuyorum) hamilelik donemimde bol bol yurudum heryere yuruyerek gidip geldim ve hic kendimi sakınmadım ev işimide yaptım gitceğim her yerede gittim ama bunun yanında cokda dua ettim(meryem suresi başta suya 17 kere okuyup ictim sancı sırasında bence işe yaradı) allahda yardım etti diye duşunuyorum.zaman gecti doğum yaklaştı ve benim korkularımda...geceleri artık hic uyuyamaz olmuştum.son kontolume gittiğimde dr doğum kanalına girmediğini rahat olmam gerektiğini en az 15 gun olduğunu soyledi şimdi anlıyorum beni telaşlandırmamak icin yapmış. bi gun sabah6civarıydı tuvalete kalktım.ama gidemedim yatakdan kalkınca suyum geldi emin olamadım ama geri yattım uykum tamamen kacmıştı camın onune gecip dışarı bakıyım dedim kalktığımda cok daha fazla su boşaldı eşimi uyandırdım oda bana 1-2 saat daha idare edemezmisin dedi neyse onu kaldırdıkdan sonra ben duşa girdim abdest aldım ama hic sancım yokdu hala şupeleniyodum su değilmi acaba diye hastaneye gidelimde geri geliriz diye duşunduk.hatta ben makyaj filan yaptığım icin eşim hala dalga gecer benimle. hastanede ebelere durumu anlattım hemen muayene ettiler.suyun boşalmış 4cmde acıklık var dediler ama cok şaşırdım hep 4cme kadar cok zor acılır sonra hemen acılmaya başlar diye duymuştum.nst ye bağladılar beni bu sırada sancılarım 10dkda bir filan gelmeye başladı ama dayanılmaz değildi gitgide sıklaştı canlarım şimdi size burda doğum cok kolay diyemem zor ama anne olmak dunyanın en guzel şeyi sancı sırasında buna canmı dayanır diye bağırdığımı hatırlıyorum ağrı doruğa ulaşınca gozden yaş gelmezmiş bnmkide oyle oldu saat 9.30 civarıydı dr tekrar bi muayene edelim dedi beni doğum haneye aldılar yeniden buarad kayınvalidem gorumcem ve eşimden başka kimse yokdu ben istememiştim.onlarda odada dualar ediyolar buarada.muayenede dr bana dediki bak guzelim ağrı eşiğin cok yuksek iyi ıkınırsan 10 dk sonra bebeğin kucağında ıkınamazsan 2 saat sonra dedi anlatıldığı kadar kolay değil tabi şokdaydım muayene diye girmiştim.bana sakın bağırma sesinden ben asla rahatsız olmam ama senin gucune ihtiycamız var dedi gucunu sesine verme dedi.ok dedim buarada hemşire cıkıp bebeğin kıyafetlerini alalım diyince eşim ve kayınvalidem şok olmuşlar.drumunda sayesinde 10dk icinde doğum yaptım.hatta dr istersen ışığın altına bi bak dediğinde bebeğimi gorunceki h,slerimi anlatmam o an her şey bitmişti onu ilk ben gormuştum ve 1-2 dk icinde onu hissedicektim ilk ağlamısını duydum bunları yaşamak inanın herşeye bedel sezeryanda boyle bi alternatif yok.sonuc olarak 6da başlayığ 9.30da biten bir seruven...canlarım doğumdan korkmayın dunya ustundeki ennn buyuk mutluluk başarıcağınıza inanıyorum.allaha emanet olun...
Ayy okurken cok duygulandım Rabbim bize de yardım etsin inş...

BİRİCİĞİM ile evleneli 2 yıl 7 ay 13 gun oldu