Arkadaşlar maalesef ben, yeğenlerim, kızım bakıcı ile buyumek zorunda kaldık. Bugune kadar 10 dan fazla bakıcı ile tanışma yada iş verme fırsatım oldu ve anlatım ki piyasada doğru duzgun bakıcı yok gibi. Zaten iyi olan bakıcıların iş bulması sorun olmuyor, baktığı cocuk buyuduğu zaman hemen tavsiye ile iş bulabiliyorlar ama piyasadaki bakıcıların %90 ı sırf bu işi kolay para kazanma olarak goruyorlar. Eğer tavsiye ile bakıcı bulmadıysanız mutlaka aşağıda yazdıklarıma goz atın.

1- İstediğiniz tum işleri yazın ve goruşmeye gelen kadına okutup, kabul ederse imzaladın. Sozleşmeyi kadına vermeyin sizde kalsın.

2- Mutlaka referans isteyin. Evlatlarımız deneme tahtası değil.

3- Bir senet duzenleyin, 20 bin civarında olabilir. Sonucta evimizi emanet ediyoruz.

4- Yurtdışından saat şeklinde gizli kamera siparişi verin. İnternet uzerinden cin den sipariş verebilirsiniz. Tanesi kargo dahil 50 TL civarında, 2 adet olmasında fayda var.

5- Tanımıyorsanız veya referans yoksa kendi evimde bakarım diyenleri hemen eleyebilirsiniz. Hem evimin işini yaparım, hem kendi cocuklarıma bakarım, hemde para kazanayım diyenlerin cocuğunuza bir yararı olmaz.

6- Asla fazla para vereyim de cocuğuma daha iyi baksın diye duşunmeyin. 1 de versen 10 da versen cocuğa aynı şekilde bakar. Fazla verdiğiniz miktarı da ben hak ettiğim icin aldım diye duşunurler.

7- Asla baştan fazla samimiyet kurmayın, ismi ile hitap edin. Abla,teyze gibi sıfatları kullanmayın. Otoriter olun. Siz onun yaşına hurmeten iyi davranırsınız, o yuz bulup astar ister.

8- Parayı bankaya yatırmayın, elden teslim edin. İlerde işten cıkardığınız zaman sigortamı yapmadılar diye sizi şikayet edebilirler. Mumkun olduğu kadar fotoğraf cektirmeyin, kanıt olarak sunabileceği malzeme vermeyin.

9- Aracı kurumlarda cok farklı değil.

Bu işi cocukları sevdiği icin yapan insanları bulabilirseniz, hic kacırmayın. Piyasada ki 10 bakıcıdan 1 en fazla 2 si boyle. Sırf temizliğe gitmek cok yoruyor, cocuk bakmak hem kolay hemde garanti para diye duşunuyorsa işiniz zor.

Bakıcılarla yaşadıklarımı anlatsam roman olur. Eskiden sokak sutculeri olurdu. Annem bana sut alsın diye bıraktığı parayı cebe atan, bana bit bulaştıran, erkek kuzenimi cinsel obje olarak kullanılan sapık. Yeğenimin bakıcısı maaşını sevgilisine verdikten sonra ailesinden korkup eve hırsız girdi diye polis cağıran, utanmasa eniştemi suclama noktasına getiren, kızıma sabah akşam beni affet dizisi izleten, elinden telefonu, ağzından sigarası eksik olmayan cingeneden...