şu an mışıl mışıl uyuyan oğlum dun tam 5 aylık oldu. hamilelik boyunca her gun okuduğum hikayelere elbette kendiminkini de eklicektim ki şimdi kısmet oldu. oğlumun 31 mart 2013 tarihinde doğması bekleniyordu hep normal doğum istedim hatta actığım doğum oykuleri sezeryansa hemen kapatıyordum kendimi etkilememek adına ancaaaakk... neyse oraya gelicez!
son 10 gun sadece benim hissetmediğim yalnızca nts de cıkan sancılarım vardı oğlum gtgide irileşiyordu fazla bekletmeden doğumun başlaması hepimiz icin avantaj olucaktı. tabiki beklemekten başka caremiz yoktu. son hafta gun aşırı kontrollerde ne acıklık ne de sancım cıkıyordu. doktorum 5 nisana kadar beklerim gelmezse sezeryana alırım diyordu. 3 nisan son kontrol artık sabrımız kalmadı yarın suni sancı vericem normal doğumun başlamasını sağlıcam dedi. annem hastaneye yakın olduğu icin onda kaldık bende aşırı korku heyecan var. suniyle ilgili okuduğum olumsuz hikayaler... akşam 10 suları kırmızı lekeler gelmeye başladı, hala doğum olabileceği aklıma gelmiyor o kadar inat etti ki oğlum... sonrasında saat 10 dan gece 2 ye kadar gelen duzenli sancılar. hemen eşimle annemi uyandırdım hastaneye gittik. nobetci doktor kontrol etti acıklık 4 cm fakat bebek yukarda boyle olursa sezeryan dedi ve acayip uzuldum. doktorumuzu aradık onu sancı odasında beklerken gelen acıklığa bakıyor giden bakıyor. acıklık 8 cm e ulaştı fakat hala yukarda bebeğim. sabah ezanıyla beraber suyum da geldi ardından doktorum geldi. o da muayene etti ve acıklık 10 cm. doğumhaneye goturuldum fakat durum değişmedi. bir karar vermemi soylediler ben de 4 dk da bir gelen sancılara artık dayanamıyordum. annem ve eşim de dayanamadılar artık ve sezeryana karar verdim. sonda takıldı moral bozukluğuyla ağlaya ağlaya sabah 7 de ameliyathaneye goturuldum doğum sancılarım ameliyat masasında bile devam ediyordu ve tamamen bayıltıldım 7 32 de oğlum dunyaya gelmiş bende 8 de odamdaydım eşim oğlumuzun fotoğraflarını cekmiş onları gosterdi. sonra ise yavrum odaya geldi.tarifi imkansız duygular... doktorum geldi ve iyiki sezeryan olmuş dedi cunku oğlum tahminimizden 1 kg fazla ve epey uzun doğmuş eğer normal olsaydı vakumla almaya calışcaklarmış iyi ki olmamış. her sancı anında hayırlısı diye dua ettim cok istemiştim normal olsun diye kısmet olmadı ama doğumun her anını yaşadım sancı acıklık doğumhane vs... icimde hic birşey kalmadı 3 gunde kendime ve bebeğime yetebildim kilo problemimde hic kalmadı. herkes icin hayırlı doğumlar diliyorum ve yenidoğan bebeğinizle ilgilenebilmek icin size bol bol enerji diliyorum