Merhaba Sevgili Anneler..

8 yaşında bir oğlum ve 11 aylık bir kızım var..Cocuk buyutmenin,onlara gereken ozeni gostermenin,gerek dışarda gerekse ev ortamında ceşitli kazalardan korumanın ne kadar zor olduğunu cok iyi bilmekteyim..

Her annenin ev kazaları ve ev dışında gelişebilecek kazalara karşı cocuklarını korumakla,gerekli onlemleri almakla yukumlu olduğu fikrinde her zaman kararlı oldum..

Cocuklarımızı,bebeklerimizi,nasıl koruduğumuzu,ne gibi onlemler aldığımızı,onerilerimizi,tavsiyelerimizi,yanlış yada doğrularımızı bu başlık altında paylaşmak istiyorum..

Şimdi kızım ev icinde emeklemeye başladı..Hatta gayet hızlandı da diyebilirim.a.sYuremesi yakında gercekleşecektir..Bunnları duşunerek ben şimdiden bir takım onlemler aldım evde ve babamızı,ağabeyimizi daha dikkatli olma konusunda uyardım..

Şoyle maddeleştirme yaparak giriş yapamk istiyorum..

1* Herşeyden once ozellikle temizlik maddelerini(deterjan,bulaşık sabunları,yumşatıcılar,kircozler,camaşır suları vs) asla bir cocuğun kapağını acamayacağı,yuksek,kapıları kapanır şekilde olan dolaplarda muhafaza ediyorum..
Kullanım aşamasında her ne kadar anneye zahmet verse de bebeğimin başına kotu durum gelmemesinden iyidir.yerimseniben

2* Evde mevcut olan ilac,tablet,kapsul yada kutularını yada boş şişelerini asla ortalarda,masa ve sehpa ustlerinde bulundurmuyorum..

3* Halı uzerinde oğlumun oyuncaklarını ozellikle kucuk parcaları olanlarını,yada parcaları kopmaya musait olanlarını bulundurmamaya dikkat ediyorum..

4* Bebeğime daha cok iri ama yumuşak oyuncaklar vermeye calışıyorum..
Oyuncaklarını sık sık dezenfekte edip,hijyenine dikkat ediyorum..

5*Mutfakta,mama masasında olmasına rağmen mutfak tezgahına yaklaştırmamaya,kesici eşyalara uzanmamasına dikkat ediyorum..

6* Kağıt,pecete yada ıslak havlu gibi maddeleri eline vermiyorum cunku artık diş leri gelişti ve her daim ciğnemek,yutmak sitiyor..